"Szülőképes testek" korlátlan abortuszjogaiért kampányol egy német párt
A Die Linke javaslata, ami a férfivá operált nők szülési jogáért is igyekszik kiállni, bizarr módon "Az életért" címet viseli
"Szülőképes testek" korlátlan abortuszjogaiért kampányol egy német párt

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 03. 17.
Bizarr javaslatot nyújtott be a Die Linke nevű keletnémet párt a közelmúltban, mely szorgalmazza, hogy a megfogant magzatot mindenféle korlátozás nélkül, bármikor el lehessen vetetni, illetve a fogamzásképtelen „másnemű” embernek is joga legyen állami finanszírozással saját gyereket szülni - írja a vasárnap.hu.

A portál felhívja a figyelmet, hogy a párt  "szerves történelmi fejlődését követően – a szovjet tanácsköztársaságtól indulva, majd a Stasi rendszerét oly szorgosan működtetve – mostanra elérkezett a totalitárius LMBT-ideológia lelkes szolgálatáig."

A javaslat, mely érdekes módon "Az életért" címet viseli, többek között az egész életen át tartó párkapcsolatot támogató családpolitika módosítását is sürgeti, arra hivatkozva, hogy az "súlyosan elavult".

Az elképzelés egyelőre zökkenőmentesen halad előre: a szocdemek és a zöldek támogató észrevételeit követően a dokumentumot már továbbították is a család- és ifjúságügyi bizottsághoz. 

"Szülőképes-testek" és kényszerterhesség?

A német törvények szerint jelenleg egészséges magzatot csak a 12. hétig lehet elvetetni, ezt a szabályt azonban az alábbiak szerint bírálja a dokumentum:

„Egy efféle kihordási kötelezettség a szülőképes testeket – túlnyomórészt nőtesteket – kötelezi a kihordásra. Miközben senki nem kényszeríthető arra, hogy saját testét, testnedveit vagy testrészeit akarata ellenére mások rendelkezésére bocsássa”.  

Felmerül a kérdés, hogy ki az a "nem női test", aki akarata ellenére lesz várandós.

Az utolsó mondat pedig azt sugallja, mintha az általuk kihordott magzat csupán élősködő lenne a szervezetükben, akit el kell távolítani. Ennek pedig a párt javaslata nem szabna semmilyen határt.

A javaslat beterjesztőinek olvasatában a férfitest a külsőképpen átoperált női testre vonatkozik, mely belsőleg nő maradt, hiszen méhét nem távolították el. Így lehetséges a párt olvasatában, hogy "férfiak" is szüljenek, és ehhez követelik az állami támogatást.

(Hetek/vasárnap.hu)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!