"Szinte állandóan" az interneten lóg az amerikaiak egyharmada
A Pew Research intézet legfrissebb felmérése 10 százalékos növekedést mutat az elmúlt évekhez képest
"Szinte állandóan" az interneten lóg az amerikaiak egyharmada

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 31.
Tíz amerikai felnőttből több, mint három, azaz 31 százalék, saját bevallása szerint állandóan fenn van az interneten, derül ki a Pew Research legújabb felméréséből. Ez 10 százalékkal magasabb arány, mint amit hat évvel ezelőtt mértek.  

MOST INGYENESEN ELOLVASHATJA FRISS HETILAP CIKKEINKET. A rendkívüli helyzetre és a húsvét ünnepére tekintettel a Hetek ingyenesen elérhetővé teszi aktuális hetilap tartalmait. Az érintett cikkeink ide kattintva érhetőek el. Áldott ünnepet kívánunk!

A megkérdezettek 31 százaléka nyilatkozott úgy hogy "majdnem állandóan" fenn van online, 48 százalék saját bevallása szerint csak néhányszor megy fel az internetre, 6 százalék naponta egyszer, 8 százalék hetente néhányszor, 7 százalék pedig egyáltalán nem használja.

"Az ötven év alatti felnőttek az állandó kapcsolódás élmezőnyében vannak: a 18-49 évesek 44 százaléka mondja azt, hogy szinte folyamatosan online van"

- mondta Andrew Perrin és Sara Atske kutatók.

"Összehasonlításképpen: az 50-64 éves korosztálynak csupán 22 százaléka, sőt a 65 éves és idősebbek még kisebb hányada (8 százalék) mondja, hogy ilyen gyakorisággal használja az internetet."

Míg, nem meglepő módon a 18 és 29 év közötti korosztály vezet az internethasználat gyakoriságában, a 30 és 49 év közötti korosztály online töltött ideje ugrott a legnagyobbat, összesen 14 százalékot, 2015 óta.

Az állandóan interneten lógó 50 és 64 év közöttiek aránya 12 százalékról 22 százalékra ugrott ugyanabban az időszakban. Ezzel szemben a 65 év felettieknek azonban csupán 8 százaléka mondta azt, hogy állandóan online van.

A felmérés 2021 január 25. és február között lefolytatott telefonos interjúkon alapul. 1502 18 éves vagy idősebb felnőttet kérdeztek meg az Egyesült Államok mind az 50 államából.

(Disrn/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!