Soros szerint a világ elakadt a nyitottság útján: a tekintélyelvűség elleni harcra fókuszálja szervezeteit
A milliárdos reformjainak kivitelezése feszültséget keltett a Nyílt Társadalom Alapítványokon belül
Soros szerint a világ elakadt a nyitottság útján: a tekintélyelvűség elleni harcra fókuszálja szervezeteit

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 09. 13.
Soros György úgy döntött, még addig alakítja át szervezeteit, amíg tudja. Nyílt Társadalom Alapítványaival saját bevallása szerint az erősödő tekintélyelvűség elleni harcra koncentrálna, mert úgy látja, a sokszínűség és nyitottság felé vezető úton „elakadt” a világ. Módszerei azonban még saját beosztottai közül is sokakat kiakasztottak.

A New York Times cikke alapján a Népszava számolt be arról, hogy a milliárdos nagyszabású reformokra készül, ezek azonban,

részint az egyeztetések hiánya, részint pedig a közel 150 beosztott elbocsátása miatt feszültséget keltettek szervezetein belül.

Soros szerint

a nyitott, sokszínű társadalmak felé vezető úton megtorpanás következett be, az autokráciák és a megosztottság erősödőben van,

folyamatos támadások érik erőfeszítéseiket, és mivel már 91 éves, talán ez az utolsó esélye, hogy még bele tudjon szólni a dolgok folyásába. 

A Nyílt Társadalom Alapítvány vezetője, Mark Malloch-Brown szerint a cél eléréséhez stratégiai döntések és bizonyos támogatások leállítására, és „terepen levő” irodáik, embereik megerősítésére van szükség. 

(NYTimes/Népszava)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!