"Sokkoló és szégyenletes" - szexbotrány az ausztrál parlament imatermében
A felvételek szivárogtatója szerint annyi ilyet látott már, hogy "immunissá" vált "erkölcsileg csődtömeg" kollégái viselkedésére
"Sokkoló és szégyenletes" - szexbotrány az ausztrál parlament imatermében

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 23.
Sokkolónak és szégyenletesnek nevezte az elmúlt hetek parlamentet érintő szexbotrányait Scott Morrison ausztrál miniszterelnök, és ígéretet tett arra, hogy "rendet tesz a házban". A közelmúltban ugyanis az ausztrál védelmi miniszter segédje nyilvánosságra hozta, hogy egy tanácsadó megerőszakolta az épületben, hétfőn pedig videófelvételek láttak napvilágot az ausztrál sajtóban, melyen kormánytagok az imateremben szexelnek.

A videókat egy volt kormánytag szellőztette meg az ausztrál médiának, aki saját bevallása szerint annyi hasonlót látott már, hogy teljesen "immunissá" vált a felvételekre.

A videókon, melyeket két évvel ezelőtt készítettek a parlamentben, elmondása szerint látszik, ahogy szexmunkásokat hoznak az imaterembe, és aktusba kezdenek. A szivárogtató úgy írta le a dolgot, mint "olyan férfiak kultúrája, akik azt hiszik mindent megtehetnek, amit csak akarnak", és több kollégájáról nemes egyszerűséggel kijelentette:

"erkölcsi csődtömegek".

Brittany Higgins, az ausztrál védelmi miniszter segédje néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy egy kollégája megerőszakolta munkahelyén még 2019-ben. 

A miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján "sokkolónak és szégyenletesnek" nevezte a botrányokat.

“Már egy hónapja érkeznek ilyen jelentések, melyek valóban az alkalmazottak, koalíciós kormánytagok és miniszterek viselkedésével kapcsolatosak"

Morrison leszögezte, ezek megvetésre méltó cselekedetek, és őt magát is úgy megrázták, hogy küzd azzal, hogy fel tudja dolgozni az incidenseket.

A miniszterelnök ugyanakkor kijelentette "rendbe kell tenni a házat", elismerni a problémát, és megoldást találni. 

Az incidensek kapcsán egy vezető tanácsadót már el is küldtek az épületből.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!