Rendkívüli bejelentést tett Orbán: népszavazás lesz a gyermekvédelmi törvényről
Öt kérdést tesznek majd fel a gyermekek szexuális nevelésével kapcsolatban
Rendkívüli bejelentést tett Orbán: népszavazás lesz a gyermekvédelmi törvényről

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2021. 07. 21.
Szerdán a Facebook oldalára feltöltött videóban jelentette Orbán Viktor magyar miniszterelnök, hogy népszavazást kezdeményeznek a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban, miután "Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot" emiatt.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy a brüsszeli kritikák alapja az, hogy "sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult". Hozzátette, ott megengedik, hogy LMBTQ aktivisták járjanak be az iskolákba. 

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a következő 5 kérdésben lesz majd népszavazás: 

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések.

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – olvasta fel a kérdéseket Orbán, aki azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.

A kedd nap folyamán az Európai Bizottság a soron következő második jogállamisági jelentésében illette éles kritikákkal a magyar helyzetet, miközben nem hagyták jóvá a magyar helyreállítási tervet sem. Az Európai Parlamentben plenáris vita volt a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban, valamint több kötelezettségszegési eljárás is indult az országgal szemben. 

Korábban a Hetekben itt és itt is írtunk a gyermekvédelmi törvény jogi megalapozottságáról és hátteréről. 

(Facebook)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!