Rekordáron, 1,3 millió dollárért kelt el egy hongkongi parkolóhely
Rekordáron, 1,3 millió dollárért kelt el egy hongkongi parkolóhely

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 06. 04.
Rekord drágán, 1,3 millió dollárért, azaz több mint 371 millió forintos áron kelt el egy parkolóhely a sűrűn lakott Hongkong egyik új luxusnegyedében. Soha ekkora összeget nem fizettek még ki parkolóhelyért. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A kiemelt áron elkelő hely csupán egyike volt a számos parkolónak, amit a város Victoria kikötőre néző lakóövezetében értékesítettek. Hongkong rendkívül sűrűn lakott, így a lakhatásért és a parkolásért is borsos árakat kérnek el.

A világon a globális pénzügyi központban az egyik legdrágább az élet, és itt találhatóak Ázsia legértékesebb ingatlanai is.

A korábbi legdrágább parkolóhely rekordját szintén egy hongkongi tartotta, a Bloomberg szerint az 980 ezer dolláros, azaz közel 279 millió forintos áron kelt el 2019-ben.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!