hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Trump és a nagy házkutatás

Másfél évvel azután, hogy Trump távozott a Fehér Házból, az FBI precedens nélküli házkutatást hajtott végre a volt elnök otthonában. Vajon ez lesz-e az AZ ügy, ami megakadályozza 2024-es indulását, vagy pont az ellenkező hatást fogja elérni?

A világ csak egy lépésre van a nukleáris megsemmisüléstől?

Egyre csak születnek az aggasztóbbnál aggasztóbb lehetséges forgatókönyvek az ukrajnai háború, az iráni atomalku és az észak-koreai nukleáris törekvések kapcsán – a hidegháború óta nem volt ilyen feszült a helyzet.

Kegyvesztett lett Putyin egyik kulcsembere?

Vlagyimir Putyin egykori kulcsembere, korrupt exelnök, a közösségi média botrányhőse. Kicsoda valójában Dmitrij Medvegyev?

Belföld

Meddig jut új mozgalmával Jakab Péter?

Az elmúlt évek jelentősen megtépázták a Jobbikot mind szervezetileg, mind a támogatottság tekintetében. Úgy tűnik, a párt most Jakab Péter kiválásával tovább szakad, ami tovább zilálhatja a rossz állapotban lévő ellenzéket.

Rekordszáraz év lehet az idei

Hazánkban a tavalyi év második fele óta aszály van, és vízhiány fenyeget. Sorozatunk előző részében múltbéli kitekintést tettünk a mostaninál is súlyosabb történelmi aszályok vonatkozásában. Ezúttal a jelenlegi aszály hazai vetületeivel és az aszálykárcsökkentés megoldási javaslataival foglalkozunk.

Ezért nem kell félteni a magyar erdőket

Kevés olyan ügy van, amellyel annyira hiszterizálni lehet a magyar közvélemény jelentős részét, mint a fakivágások kérdése. A termőföld mellett valóban az erdő hazánk legfontosabb természeti erőforrása – amelyet azonban az erdész szakma szerint nem veszélyeztet a fakitermelést megkönnyítő kormányrendelet.

Lánc kontra fűrész - E heti beköszöntőnk

A fakivágás mindig vörös posztó, még akkor sem értik meg sokan, hogy ez a közösség érdeke, ha veszélyes fák kivágásáról van szó – panaszolta egy vidéki polgármester a Hetek munkatársának annak kapcsán, hogy óriási felháborodást eredményezett a kormányrendelet, amely némileg lazított a fakitermelés egyébként meglehetősen szigorú szabályozásán, hogy biztosan legyen több tüzelő télire. Mint mondta, a városi főtér felújítása kapcsán elöregedett, beteg fákat vágtak ki, a helyükre pedig újakat ültettek – mégis kapott hideget-meleget, hogy micsoda környezetkárosító. 

Hit és értékek

Csodák és jelek az őserdő mélyén

Előző számunkban bemutattuk, hogyan vált Fekete-Afrika szíve, az Egyenlítő környéki Kongó egy kis európai ország uralkodójának magánbirtokává. II. Lipót belga király korát megelőzve kommunikációs és PR-fogásokkal rejtette el valódi szándékait, de a térségben működő keresztény protestáns missziós közösségek leleplezték sötét rendszerét. Hamarosan azonban megnyílt a tér az evangélium hirdetése előtt.

HÁTTÉR

A covid megpecsételte Hongkong sorsát?

1997. július 1-jén lenyugodott a nap Hongkong, a brit birodalom egyik utolsó koronagyarmata fölött, és másnap már a Kínai Népköztársaság egy autonóm területe lett. A demokratikus rendszerek és az autonómia tudatos leépítése azonnal megkezdődött.

Átalakulóban a világ energiarendszere

Az ásvány­versenynek van olyan fejezete, amelyben egy amerikai elnök elrendelte egy afrikai vezető meggyilkolását. Most, az üzemanyag-intenzív energiarendszerről az anyagintenzívre való átállás korában vajon a konfliktusok is ÚJRA intenzí­vebbé válnak?

Hasznos tanácsok: így beszélj a gyerekeddel a szexről

Ma, amikor az egész kultúránkat átitatja a pornó, és kötelező lett a hároméves kori óvodáztatás, a gyermekeink védelmét minden eddiginél inkább a megfelelő szexuális nevelés jelentené. Jóllehet, ennek fő terepe máig a család, a gyermekek mindössze ötöde kap otthon bármiféle eligazítást.

KÁVÉSZÜNET

Jobban és tovább élne? A zene és a mozgás a kulcs

Ahogy a Valahol Európában musicalben is megénekelték – „A zene az kell” –, az emberi élet lényeges része a zene, a hétköznapokon és az ünnepnapokon is. Kevés szó esik azonban arról, hogy milyen nagy szükségük van a zenészeknek a sportra, a mozgásgazdag életmódra.

A krízisek ősanyja: a nagy gazdasági világválság tanulságai

Az 1929-es gazdasági válság kétségkívül megrengette az egész világot. Európa a két világháború között nehéz helyzetbe került, az Egyesült Államokat azonban alapjaiban rázta meg a krízis. Amerika a polgárháború óta nem került ilyen embert próbáló helyzetbe.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!