hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trump és a nagy házkutatás
Politikai ügy lett az FBI-akcióból
Trump és a nagy házkutatás

Fotó: AP / Yuki Iwamura

2022. 08. 18.
Másfél évvel azután, hogy Trump távozott a Fehér Házból, az FBI precedens nélküli házkutatást hajtott végre a volt elnök otthonában. Vajon ez lesz-e az AZ ügy, ami megakadályozza 2024-es indulását, vagy pont az ellenkező hatást fogja elérni?

Augusztus 8-án délelőtt egy csapat FBI-ügynök érkezett Donald J. Trump volt amerikai elnök fény­űző floridai, Mar-A-Lago elnevezésű birtokára.

Az ügynökök házkutatást tartottak, és átfésülték Trump szekrényeit, íróasztalait, irattárolóit, sőt a Fox News információi szerint még Melania Trump gardróbját is átkutatták, majd este fél hétkor iratokkal teli dobozokkal távoztak. Az FBI közvetlenül az Igazságügyi Minisztérium alá tartozik, azonban három teljes napon keresztül sem a minisztérium, sem az FBI nem kommentálta az esetet. A Fehér Ház szóvivője közvetlenül az esemény után azt nyilatkozta, hogy Biden elnököt nem tájékoztatták előzetesen az FBI akciójáról.

A házkutatás hatalmas felháborodást keltett Trump támogatói és a republikánusok körében, ugyanis az amerikai történelemben még soha nem volt példa arra, hogy egy volt amerikai elnök otthonát átkutassák.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!