hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Meddig jut új mozgalmával Jakab Péter?
A volt elnök kiválásával tovább szakad a Jobbik
Meddig jut új mozgalmával Jakab Péter?

A Jobbik napokban megtartott országos választmányi ülése. Sikerül-e megújítani a pártot Gyöngyösi Márton vezetésével? (Fotó: FB / Gyöngyösi Márton)

2022. 08. 18.
Az elmúlt évek jelentősen megtépázták a Jobbikot mind szervezetileg, mind a támogatottság tekintetében. Úgy tűnik, a párt most Jakab Péter kiválásával tovább szakad, ami tovább zilálhatja a rossz állapotban lévő ellenzéket.

A múlt héten felröppent a hír, hogy Jakab Péter augusztus 20-án fogja bejelenteni, hogy új pártot alapít. Azt, hogy nem csak kósza mendemondáról van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke nyílt levélben szólította fel Jakab Pétert, hogy amennyiben ilyen szándékai vannak, lépjen ki a Jobbikból, „aztán te balra, mi jobbra”.

Jakab Péter rögtön másnap reagált is, és megígérte, kilép a Jobbikból, de nem adja vissza parlamenti mandátumát. Azóta A Nép Pártján nevű Facebook-oldalon szinte naponta osztja meg az újabb és újabb fejleményeket alakuló mozgalmáról. Egyik friss bejegyzése alapján hatvanan hagyták el a Jobbikot. Eddig 18 település jobbikos alapszervezete oszlott fel és csatlakozott A Nép Pártján nevű formációhoz.

Ahogy a Hetekben is többször beszámoltunk róla, az utóbbi néhány hónapban gyorsan pörögtek az események a Jobbiknál. Miután Jakab Péter lemondott az elnökségről, hamarosan frakcióvezetői pozíciójából is elmozdították, helyére Lukács László György került. Július elején pedig Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselőt választották meg a Jobbik elnökének.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!