Putyin: meg fogunk büntetni mindenkit, aki a terroristák mögött áll
Videóban üzent az orosz elnök
Putyin: meg fogunk büntetni mindenkit, aki a terroristák mögött áll

Forrás: kremlin.ru

2024. 03. 23.
A Crocus City Hall kulturális központban elkövetett bűncselekmény minden elkövetője, szervezője és megrendelője el fogja nyerni büntetését - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton sugárzott televíziós üzenetében.

A moszkvai terrortámadásról szóló tudósításunkat ide kattintva érheti el.

"Azonosítunk és meg fogunk büntetni mindenkit, aki a terroristák háta mögött áll, aki előkészítette ezt az atrocitást. Ez Oroszországra, népünkre mért csapás" - mondta Putyin.

Úgy fogalmazott, a terroristákra megtorlás és feledés vár. Megerősítette, hogy a támadás mind a négy közvetlen elkövetőjét elfogták, miután megpróbáltak Ukrajna felé elmenekülni, ahol az előzetes adatok szerint "ablakot" készítettek elő számukra az államhatár átlépésére. Az őrizetbe vettek számát 11-ben nevezte meg.

Gyerekek életéért küzdenek az orvosok

Az elnök vasárnapra nemzeti gyásznapot hirdetett. Részvétét fejezte ki minden orosznak a "véres, barbár, terrorista cselekmény" kapcsán, köztük mindazoknak, akik hozzátartozóikat és barátaikat veszítették el. Elmondta, hogy többtucatnyi áldozat, köztük gyerekek életéért küzdenek az orvosok, akiknek a mentőkkel és mindazokkal együtt köszönetet mondott, akik részt vettek a mentésben. Segítséget ígért a terrortámadás minden sebesültjének.

Közölte, hogy Oroszország minden régiójában "különleges intézkedéseket vezettek be", "megakadályozandó, hogy a mészárlás mögött álló személyek újabb bűncselekményt kövessenek el". Putyin szerint a Crocus City Hall elleni támadás nem csupán egy jól megtervezett terrortámadás volt, hanem békés, védtelen orosz emberek elleni "előkészített és szervezett tömeggyilkosság", ahhoz fogható, amit a nácik követtek el a maguk idején.

Az elnök nemzeti összefogásra és egységre szólított fel, és kifejezte Oroszország készségét az együttműködésre "minden olyan állammal, amely őszintén osztozik fájdalmában, a közös ellenség elleni harcban".

133-ra emelkedett az áldozatok száma

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) közölte, hogy a helyszíni romeltakarítás során újabb holttesteket találtak, így a péntek esti terrortámadás halálos áldozatainak száma 133-ra emelkedett.

Az orosz belügyminisztérium közlése szerint az összes őrizetbe vett gyanúsított külföldi állampolgár.

Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke szombati Telegram-bejegyzésében azt állította, hogy az "ukrán nyom" egyre világosabbá és nyilvánvalóbbá válik a terrortámadás kivizsgálása során. A politikus szerint Moszkvának minden oka megvan azt feltételezni, hogy a terroristákat "a kijevi junta bérelte fel".

Vlagyimir Vasziljev, az Egységes Oroszország kormánypárt frakcióvezetője kilátásba helyezte a Rosszija 24 hírcsatornának, hogy a halálbüntetés témáját a párt mélyen át fogja gondolni, és olyan döntést fog hozni, amely megfelel a társadalom elvárásainak.

(MTI/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!