Politico: Trump leköszönése óta csak növelte politikai táborát
"Nagy a szakadék Washington és az ország többi része között"
Politico: Trump leköszönése óta csak növelte politikai táborát

Forrás: Youtube/CNBC

2021. 02. 02.
A Politico híroldal riportere, Tara Palmeri szerint Donald Trump volt elnök leköszönése óta nemhogy nem vesztett támogatókat, de növelnie is sikerült politikai befolyását, ugyanakkor komoly törést lát a főváros és az ország többi része között. Palmeri tapasztalata ellentmond sok más főáramú médiaorgánum által képviselt narratívának.

"Az emberek semmi Trump elleni dolgot nem akarnak hallani. Valójában minék kevesebbet szerepel a médiában, annál inkább egyfajta mártírrá válik"

- nyilatkozta a riporter az MSNBC-nek.

Jelenleg a volt republikánus elnök mellett "kereszteshadjáratot" folytatnak Wyomingban, ahol Trump "jóval népszerűbb", mint az állam vezető republikánus kongresszusi képviselője, Liz Cheney, tette hozzá Palmer.

A riporter Cheney Trump ellenes alkotmányos vádeljárást (impeachmentet) támogató szavazatáról kérdezte a helyieket, de saját bevallása szerint senkit nem talált, aki védelmébe vette volna a képviselőt. 

"Nem csengett jól a neve, tekintve, hogy Cheney...  Egyszer kimondtam a nevét egy üzletben, és valaki fenyegetően kiabálni kezdett."

Palmer hozzátette, úgy látja, hogy széleskörű konszenzus van arról, hogy amikor Cheney az impeachmentre szavazott, "nem képviselte Wyomingot, ezért mennie kell".

A riporter világos szakadékot írt le aközött ahogy Washington D.C.-ben és ahogy Cheyenne-ben látják az igazságot. A helyiek nem viselnek maszkot, nem bíztak a koronavírus-vakcinákban, úgy vélik a járvány halálozási számát "eltúlozták", nem hiszik, hogy a 2020-as elnökválasztás legitim módon zajlott, és meg vannak győződve róla, hogy a január 6-ai capitoliumi ostromot az Antifa szervezte meg. 

"Utálom, hogy ilyen bizalmatlanok. Teljesen más világ ez, de ez a helyzet és nem hiszem, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk. Örülök, hogy kimentem, és láttam."

Hozzátette: Wyomingban sokan nem is igazán republikánusok, hanem Trump-támogatók.

"Ez van...Úgy vélem a bázisa egyre erősödik, és az impeachment csak még befolyásosabbá tenné"

(Fox News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!