"Pokoli háborúval" fenyeget a Soros-koalíció, ha Trump nem távozik a Fehér Házból
Titkos egyeztetések folynak arról, hogyan induljon meg a lázadás a választások után
"Pokoli háborúval" fenyeget a Soros-koalíció, ha Trump nem távozik a Fehér Házból

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 09. 18.
Jobb- és baloldali lapok is egyre gyakrabban cikkeznek arról, hogy a várhatóan rendkívül kiélezett választások és a későn beérkező végleges eredmények után a vesztes fél nem automatikusan fogja elismerni vereségét. Ezt követően azonban "elszabadul a pokol" - vélik politikai oldaltól függetlenül az elemzők. Egy olyan kiterjedt koalíció állt most a várható megmozdulások élére, ami ezer szálon kötődik a Demokrata Párt bőkezű donorjához, Soros Györgyhöz. 

Az erőteljesen baloldali-progresszívnek tartott Daily Beast írt pár napja egy alapos elemzést és tényfeltáró riportot arról, hogyan készülnek a különböző baloldali és liberális szervezetek arra, ha esetleg a novemberi választásokat követően a vereséget szenvedő Donald Trump valamiért nem fogadja el az eredményt, és nem akar távozni a Fehér Házból.

A lap egy több mint 50 szervezetből álló koalíciót említ meg, amelyek már most titkos találkozókon szervezik azt a társadalmi megmozdulás (zavargás)-sorozatot, ami a távozni nem szándékozó adminisztráció elmozdítására irányulna. 

A Daily Beast riportja megemlít egy konkrét Zoom-beszélgetést is, ami a Fight Back Table nevet kapta. Ezen különféle civil és lobbista szervezetek egyeztettek arról, hogy miként szerveződjön a polgári engedetlenség, ha Biden győzelme után Trump megtámadja a választási eredményt. 

Trump erővel történő eltávolítását tervezik

A csoportok vezetői azt állítják, Trumphoz közeli forrásaiktól úgy tudják, az elnök minden áron győztesnek fogja magát kikiáltani, sőt többen az is felvetették a Daily Beast-nek, hogy szélsőjobboldali milíciák jelennek majd meg a szavazó állomásoknál, hogy befolyásolják a választás kimenetelét.

A Fight Back Table tulajdonképpen arra készül, hogy teljesen lebénítsa az országot akár hetekre egy ilyen esetben

- magyarázta a lapnak egy másik bennfentes. 

A nagyobb ívű tervek között persze ennél több is szerepel: felmerült Kalifornia állam öt részre osztása (!), hogy így egyensúlyozzák azt az egyenlőtlenséget, ami az állam nagyszámú lakossága és nem teljesen arányos elektori delegációja között fennáll. Azon túl, hogy Washington városából és Puerto Rico-ból is külön államot kreálnának, komoly téma volt magának az elektori rendszernek az eltörlése is. (Az Egyesült Államokban a szavazók úgynevezett elektorokon, küldötteken keresztül szavaznak az elnökjelöltekre. Minden államnak meghatározott számú elektora van, akik arra szavaznak, aki az adott államban a legtöbb szavazatot kapja.)

Az összes baloldali és liberális csoportot egyébként a Protect the Results nevezetű (Védd meg az Eredményeket - szerk.) ernyőszervezet alá gyűjtik be. Jelenleg mintegy 80 ilyen csoportról tudni, akik csatlakoztak ehhez a koalícióhoz. A Project the Result esetében az az érdekes, hogy mindkét alapítószervezete annak a Democracy Alliance (DA - Demokrácia Szövetség - szerk.) hálózatnak a része, amelyet harmadmagával Soros György alapított és a mai napig pénzel. 

A Protect the Result néven futó koalíció azt vizionálja Donald Trump egy korábbi nyilatkozata alapján, hogy az elnök csak abban az esetben fogja elfogadni a választási eredményt, ha győz azon. A koalíció szerint rémálom vár az Egyesült Államokra novemberben, ezért fel kell készülni a legrosszabbra is. 

Már 2016-ban sem tartották legitimnek Trump győzelmét

A koalíció mögött álló Soros-szervezet, a DA amúgy már 2017-ben is komolyan megtámadta a választásokon akkor győzedelmeskedő Trump-adminisztrációt. Konkrétan egy "ellenállási térképet" fejlesztettek, amelyeket összegyűjtötték az összes Trump-ellenes csoportot. Az ernyőszervezetben résztvevő csoportok közül is többről tudni: nagy támogatásokat kapnak a milliárdos tőzsdespekulánstól. Ilyen például a MoveOn, a Women's March, a Working Families Party és a Center for Popular Democracy, többek között. 

Soros György egyébként személyesen is többször hangoztatta több interjújában is, hogy Trump egy diktátor, aki nagyon veszélyes, mert kész harcolni a politikai karrierjéért, és

"bármit megtesz majd, hogy hatalomban maradjon".

Soros nincs egyedül ezzel a feltételezésével. Hasonló narratívát képvisel Nancy Pelosi demokrata Házelnök is, aki szerint Trump nem fogja elfogadni a választási eredményt, miközben a 2016-ban alulmaradt Hillary Clinton meg arra buzdította Bident, hogy

ne minden áron fogadja el az eredményt, miközben Trumpot azzal gyanúsította, hogy megpróbálja majd ellopni a választást.

 

 

A vad elképzelések már csak azért is abszurdak a demokrata vezetők részéről, mert éppen Hillary Clinton volt az, aki a választási vereségért tulajdonképpen mindenkit okolt magán kívül, sokáig nem is tekintette igazán legitimnek Donald Trump elnökségét. A Soros Györgyhöz köthető csoportok pedig már a választás másnapján meghirdették az "ellenállást" a megválasztott elnökkel szemben. 

Hónapokig tartó utcai zavargásokat terveznek

"Ha Trump megpróbálja megtámadni a választási eredményeket, harcra számíthat"

- fogalmazott Nelini Stamp, az egyik szervezet igazgatója. "Sikerrel járunk majd? Az biztos csak, hogy pokolian fogunk harcolni, hogy sikerrel járjunk" - vélekedett a MoveOn vezérigazgatója. "Megpróbálja ellopni a választást, most lefektetjük az alapjait annak, hogyan vágjunk vissza neki" - magyarázta Sarah Dohl, az Indivisible társalapítója. Szinte mindegyik szervezet vezetője ugyanígy vélekedik. 

A Protect the Result koalíciót alapító egyik szervezet még a 2016-os választásokkal kapcsolatban is azt állította, hogy "Trump csak csalással tudott nyerni." Az Indivisible az oldalán azt is írja:

csak csalással tudja megnyerni a 2020-as választást is. 

A baloldalon egyébként kezd teljesen elfogadott álláspont lenni, hogy Joe Biden elsöprő győzelmén kívül minden más végkimenetel csak csalás miatt lehetséges. A Nation című lap például címlapsztoriban írt arról, hogy Trump tulajdonképpen puccsot szervez és erre kell felkészülni. 

A konkrét tervek között az szerepel, hogy több millió embert visznek majd az utcára, és a Hong Kong-i eseményeket, illetve a kommunista Szovjetunió elleni felvonulásokat lemásolva kényszerítik majd ki Trump kormányának távozását. Akár több hónapnyi zavargás-sorozatra is fel vannak készülve. 

A választások után várható polgárháborús helyzetről a Hetek aktuális számában részletesen is írtunk.

(Disrn, Breitbart, Daily Beast, Nation)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!