Petry: tisztára akarom mosni a nevemet Németországban
A Hertha elbocsátott kapusedzője nem akarja, hogy homofóbnak, vagy idegengyűlölőnek tartsák
Petry: tisztára akarom mosni a nevemet Németországban

Forrás: Youtube/DIGIsportreggelistart

2021. 04. 13.
"Tisztára akarom mosni a nevem Németországban, ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak. Szeretnék még itt dolgozni" - nyilatkozta a Blikknek a napokban Petry Zsolt, a Hertha BSC Magyar Nemzetnek tett nyilatkozata kapcsán elbocsátott kapusedzője.

Ahogy azt több cikkben is megírtuk, a korábbi válogatott hálóőrt az után menesztette a bundesligás csapat, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt: nem érti, miért állt ki Gulácsi Péter a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, továbbá a migrációról úgy fogalmazott, hogy emiatt Európa morálisan mélyre süllyedt.

A történtekre többek között Dárdai Pál, a Hertha BSC vezető edzője, Orbán ViktorNavracsics Tibor is reagált, illetve az ügyben behívatták a német ügyvivőt. Rengetegen álltak ki Petry véleménynyilvánítási szabadsága mellett.

A történtek után maga Gulácsi is támogató üzenetet küldött neki: 

„Szia, Zsolti. Sajnálom, ami történt, és azt is, amit a média most veled tesz. Mindig is nagyra értékeltem az őszinteséged és a jellemed”

Azóta Petry a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva elmondta, hogy a Magyar Nemzet több mondatot is kihagyott a vele készített interjúból. A lap ezzel szemben azt állítja, hogy a Petry-interjú hangfelvételen is megvan, de azt a szakember érdekében nem hozzák nyilvánosságra.

A volt kapusedző leszögezte, nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyerek boldogan nőjön fel egy homoszexuális családban.

Hogy miért is a visszakozás, arra éppen a Blikknek adott interjú látszik választ adni, melyben Petry egyértelművé tette: Németországban akar továbbra is dolgozni, és ezért ügyvéd segítségével igyekszik tisztára mosni nevét.

„nagyon szépen köszönöm odahaza mindenkinek, aki kiállt mellettem, igazán jólesett. Egy médiaügyvéd segítségével azt a taktikát választottuk, most kicsit visszavonulok, hogy leülepedjen az ügy.” 

- reagált Petry a Blikknek.

(Blikk/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!