Orbán elmondta véleményét Petry kirúgásáról és Gulácsi nyilatkozatáról is
Megbomló egység és az elnyomó liberális politika is szóba került a Kossuth rádió műsorában
Orbán elmondta véleményét Petry kirúgásáról és Gulácsi nyilatkozatáról is

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 04. 09.
“Petry Zsolt sincs egyedül” - fogalmazott a miniszterelnök, kijelentve: mindannyian vele vagyunk. De nem minősítette Németországot. Majd felszólította Szalai Ádámot és Marco Rossit, hogy tegyen rendet a magyar válogatott öltözőjében.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorvezetőjének kérdésére, hogy mit gondol Petry Zsolt ügyéről azt mondta. „Semmiképpen nem szeretném Németországot minősíteni, de azt az általános következményt azonban levontam, hogy

a liberális politika elnyomó, itt most állásvesztéssel büntettek egy embert azért, mert nem azt gondolja, amit egyesek helyesnek vélnek.”

Majd így folytatta: „Ami a legfontosabb, hogy itt most egy magyar emberről van szó. Magyarország azért harcol, hogy komoly, erős és sikeres ország legyen. Az első az, hogy egyetlen magyar sincs egyedül”.

„Petry Zsolt sincs egyedül, mindannyian vele vagyunk”

– jelentette ki a miniszterelnök.

Gulácsi akciójáról

Orbán Gulácsi Péter szivárványcsaládok mellett kiálló nyilatkozatára is utalt, melyről azt gondolja:

"A következő dolog, amit immár a politikán túl evezve egy hasonlóan komoly területre, mint a labdarúgás. Ott is van azért teendő, mert ne felejtsük el azért, hogy a nemzeti válogatottal összefüggésben alakult ki ez a helyzet,

hiszen a kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot."

"Nekünk a nemzeti csapataink különösen fontosak, ezért nem mindegy, hogy milyen állapotok vannak egy ilyen válogatottnak a házatáján" - szögezte le Orbán, majd üzent a válogatott szövetségi-kapitányának, Rossinak és a válogatott csapatkapitányának Szalai Ádámnak is.

"A sikeres csapatnak, és sikeres fellépésnek a feltétele az egység.

Most az egység megbomlott, megbomolhatott a csapaton belül és megbomolhat, ha nem figyelünk oda a csapat meg a szurkolók között is.

Ilyenkor helyre kell állítani az egységet, van két kiváló emberünk aki erre alkalmas, van egy fantasztikus szövetségi kapitányunk és van egy fantasztikus a csapatkapitányunk, Szalai Ádám.

Most az ő munkájuk minőségén múlnak a következő hetek, hónapok labdarúgósikerei. Az, hogy ha kell, akkor sikerül megvédeni, fönntartani és helyreállítani az egységet. Ehhez sok sikert kívánok nekik." 

Navracsics Tibor az üggyel kapcsolatban a Heteknek azt mondta, hogy ha valaki labdarúgóedzőként dolgozik egy labdarúgó klubnál és semmi olyat nem mond, amivel bűncselekményt valósítana meg, akkor joga van a véleményéhez. A kormánybiztossal készített interjúnkat a Hetek jövő héten megjelenő lapszámában olvashatják.  

Tegnap Gulyás Gergely vette védelmébe a kormányinfón a Hertha BSC elbocsátott kapusedzőjét: 

“Felháborítónak tartom a döntést, elsősorban Németországnak kell arra a kérdésre választ adni, hogy az esetükben jogállamról beszélünk-e vagy sem”.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a véleménynyilvánítási szabadságközös európai érték. "A XX. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, nem szeretnénk, hogyha a XXI. században is lenne" – fogalmazta meg erősen véleményét Gulyás, aki azt is elmondta: Petry Zsolt minden egyes szavával egyetért, amit Magyar Nemzetnek mondott.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!