"Nem lesz rosszabb kapusedző attól, hogy van véleménye" - Navracsics a Heteknek Petry kirúgásáról
"Nem lesz rosszabb kapusedző attól, hogy van véleménye" - Navracsics a Heteknek Petry kirúgásáról

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 07.
Navracsics Tibor kormánybiztos a Heteknek adott interjújában reagált arra a hírre, hogy a Hertha BSC menesztette Petry Zsolt magyar kapusedzőt a német alakulattól, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában olyan kijelentéseket tett, amelyek „nem egyeztek a klub értékeivel”.

Mint ismeretes, Petry Zsolt, a Hertha BSC magyar kapusedzője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva többek között Gulácsi Péter válogatott kapus szivárványcsaládok mellett kiálló posztjára reagált, amellyel kapcsolatosan úgy fogalmazott, a véleménynyilvánítás szabadságába beletartozik, hogy Gulácsi ezt tegye, ám szerinte nagyon megosztó dolog közéleti kérdésekben így állást foglalni. Mint mondta, nem érti miért állt ki a kapus az LMBT mellett. Az interjúban Petry az európai bevándorlás-politikát is kritikával illette.

Miután a német sajtó felkapta a kijelentéseit, a Hertha BSC menesztette az edzőt, bár elismerték Petry sosem viselkedett idegengyűlölő, vagy homofób módon, kijelentései mégsem egyeznek a klub értékeivel.

Navracsics: Joga van a véleményéhez

Navracsics Tibor az üggyel kapcsolatban a Heteknek azt mondta, hogy ha valaki labdarúgóedzőként dolgozik egy labdarúgó klubnál és semmi olyat nem mond, amivel bűncselekményt valósítana meg, akkor joga van a véleményéhez.

A korábbi igazságügyminiszter és uniós biztos hozzátette, Petry Zsolt nem úgy nyilatkozott, mint a Hertha szóvivője, hanem mint egy magyar kapusedző és így adott interjút. Ezért szerinte ez bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

„Nem kell a klubjának egyetérteni vele, ez pedig nem befolyásolja az ő kapusedzői munkáját. Nem lesz attól rosszabb kapusedző, hogy van valamilyen véleménye az élet más területén”

– fogalmazott Navracsics.

A Navracsics Tiborral készített interjúnkat a Hetek jövő héten megjelenő lapszámában olvashatják.  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!