Orbán Viktor pénteken Moszkvába utazhat: Brüsszelben már óriási a felháborodás
Orbán Viktor pénteken Moszkvába utazhat: Brüsszelben már óriási a felháborodás

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2024. 07. 04.
Sajtóhírek szerint Kijev után Moszkvába is ellátogathat Orbán Viktor magyar miniszterelnök, ám ezt a hírt hivatalosan még nem erősítették meg. Ennek ellenére már elkezdtek reagálni rá az uniós vezetők.

A hivatalos tájékoztatás szerint Orbán Viktor pénteken és szombaton Azerbajdzsánba utazik a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozójára. A miniszterelnök kétoldalú tárgyalásokat folytat majd a türk partnerállamokkal.

Panyi Szabolcs, a VSquare újságírója viszont úgy tudja több forrásból is, hogy Orbán Viktor a Kremlbe is ellátogat, s vele tart majd Szijjártó Péter külügyminiszter is. Azóta több sajtóorgánum is megerősítette a saját forrásaiból is a hírt, hogy találkozó történhet Vlagyimir Putyinnal.

 

A hírre elkezdtek reagálni az uniós vezetők is. A lengyel miniszterelnök Donald Tusk meg is kérdezte Orbán Viktort az X-oldalán keresztül, hogy ugye nem igazak a pletykák a moszkvai útról. 

 

Ennél még határozottabb bejegyzést tett közzé Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, aki szerint a soros elnökségnek nincs arra mandátuma, hogy Oroszországgal egyeztessen az Európai Unió nevében. Közben megerősítette az Európai Tanács álláspontját, miszerint Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat, és nem folyhat egyeztetés Ukrajnáról Ukrajna kihagyásával. 

 

A felháborodás ellentmondása ugyanakkor, hogy közben Orbán Viktor a hét elején Kijevbe utazott, hogy Zelenszkijjel tárgyaljon. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!