Orbán Viktor is megszólalt az Újbudai rendőrgyilkossággal kapcsolatban
A kormányfő szerint Brüsszel nem tudja sarokba szorítani Magyarországot
Orbán Viktor is megszólalt az Újbudai rendőrgyilkossággal kapcsolatban

Fotó: Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2023. 01. 13.
Együttérzésünket fejezzük ki a meggyilkolt rendőr hozzátartozói felé - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy akkora tartaléka van Magyarországnak, hogy ha kell, Brüsszel nélkül is boldogulunk. 

A miniszterelnök hozzátette, a tegnapi esetből is látszik, hogy a rendőri munka veszélyes munka, de mivel igen ritka a tegnap esti, rendőrgyilkossággal végződő, újbudai eset, a rendfenntartók jól végzik a munkájukat.

Veszélyek kora

Nem zárható ki, hogy 2022-re úgy emlékezünk majd vissza, mint arra az évre, amikor beléptünk a veszélyek korába, Magyarország azonban az összes veszélyre aktívan reagált – fogalmazott a miniszterelnök. 

MÁR CSAK PÁR NAP A HETEK JUBILEUMI ELŐFIZETŐI AKCIÓJÁBÓL, MELYNEK FŐDÍJA EGY TOYOTA AYGO X SZEMÉLYAUTÓ. KÉRJÜK, TÁMOGASSA MUNKÁNKAT ELŐFIZETÉSÉVEL. RÉSZLETEK A HETILAPBAN ÉS A HETEK.HU/ELOFIZETES OLDALON.

A kormányfő emlékeztetett: a pandémia után háború jött, amit egy energiaválság követett. A rossz brüsszeli szankciók pedig jelentős inflációt okoztak, eközben ismét nő a migrációs nyomás a határainkon.

Magyarország azonban az összes veszélyre aktívan reagált. Nem megdermedtünk, nem megúszni akartuk, hanem védelmi állásokat építettünk ki - hangsúlyozta a kormányfő, aki kijelentette azt is: a szankciós intézkedéseket meg kellene szüntetni.

Tartalék

Orbán arról is beszélt, hogy Magyarországnak soha nem voltak akkora pénzügyi tartalékai, mint amit az elmúlt három hónapban a kormány összehozott.

Az EU-val kapcsolatban kiemelte: történelmi csúcson vannak az ország pénzügyi tartalékai, ezért 

"nemhogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, hanem boldogulunk mi nélkülük is". 

"Persze velük könnyebben boldogulunk, egyszerűbb lenne, gyorsabban is haladnánk", de azt gondolni Brüsszelben, hogy nélkülük nem kel föl a Nap, teljes félreértés - fogalmazott. Hozzátette: ők ezzel szembesülnek most. Úgy értékelte, hogy ez a "brüsszeli frusztráció" csapódik le az Erasmus-ügyben is.

(Hetek / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!