Orbán Tucker Carlsonnak: Trump az, aki talán megmentheti az emberiséget az egész Földön
Az interjúból kiderül, miért látja így a kormányfő
Orbán Tucker Carlsonnak: Trump az, aki talán megmentheti az emberiséget az egész Földön

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

2023. 08. 30.
A harmadik világháború veszélyére figyelmeztetett és mielőbbi békét sürgetett az orosz-ukrán háborúban Orbán Viktor miniszterelnök a Tucker Carlsonnak adott interjúban, amely szerda hajnalban jelent meg.

Az interjú teljes terjedelmében itt tekinthető meg:

"Nagyon veszélyes időket élünk. A harmadik világháború ott kopogtathat az ajtónkon" - mondta a magyar kormányfő, hozzáfűzve: ezért nagyon óvatosnak kell lenni. "Mindig ezt üzenem Amerikának is, például a NATO-csúcstalálkozón: legyenek óvatosak!"

Amit Biden rosszul csinál

Orbán Viktor megerősítette álláspontját, hogy a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden stratégiája, amely "valamilyen módon szét akarja zúzni az oroszokat", nem fog működni. Kifejtette: e stratégia szerint az ukrán katonák harcolnak, a NATO bizonyos tagországai pedig pénzzel finanszírozzák, és katonai eszközökkel támogatják ezt a harcot.

Kijelentette: a harctéren végül a katonák száma fog számítani. És az oroszok ebben sokkal erősebbek, jóval többen, sokkal többen vannak, mint az ukránok - fűzte hozzá.

Ha az Egyesült Államok békét szeretne, akkor már másnap reggel béke lenne. Ha nem jön pénz és felszerelés Nyugatról, különösen az Egyesült Államokból, akkor a háborúnak vége van - mondta a kormányfő, nyomatékosítva: "a megoldás az Önök kezében van"; csak az Egyesült Államok képes erre, senki más, az ukránok ezt nem tudják megoldani.

A megoldás: Trump

"Hívjuk vissza Trumpot! Ez az egyetlen kiút" - mondta Orbán, összehasonlítva Joe Biden, valamint elődje és kihívója, Donald Trump külpolitikáját.

Az elmúlt néhány évtized legjobb külpolitikája volt az övé.

Nem kezdett semmilyen új háborút. Jól kezelte az észak-koreaiakat és az oroszokat, még a kínaiakat is. Olyan politikát folytatott, mely a lehető legjobb volt a Közel-Kelet számára - fejtette ki Trumpról a magyar kormányfő.

Kijelentette azt is: ha ő lett volna az elnök abban a pillanatban, amikor az orosz támadás kezdődött, az oroszok nem tehették volna ezt meg.

Tehát Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön. Ez, ez az én személyes meggyőződésem."

 

 

Kijelentette, hogy "a republikánusok sokkal közelebb állnak hozzánk az értékeket illetően", az előző elnök, Donald Trump "értékalapon Magyarország barátja, történelmileg és teljes szívvel".

A Trump ellen folyó jogi eljárásról szólva hangoztatta: "Magyarországon elképzelhetetlen az, (...) hogy az igazságszolgáltatást a politikai ellenfeleikkel szemben használják fel".

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!