Nyílt lázadás a katolikus egyházban: német papok egy csoportja élő adásban áldja meg a melegpárokat
Véleményük szerint a Vatikán álláspontja "kirekesztő és elavult" a kérdésben
Nyílt lázadás a katolikus egyházban: német papok egy csoportja élő adásban áldja meg a melegpárokat

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 05. 10.
Német katolikus papok egy csoportja bejelentette, hogy élő közvetítésben mennek majd ellene a "kirekesztő és elavult" vatikáni rendeletnek, mely szerint "Isten nem áldhatja meg a bűnt", és nyilvánosan mondanak áldást a melegházasságokra.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A vatikáni Hittani Kongregáció a múlt hónapban kijelentette, hogy a katolikus klérus nem adhatja áldását az egyneműek "szövetségére", mivel Isten "nem áldhatja meg a bűnt".

“Isten azért áldja meg a bűnös embert, hogy felismerje, hogy szeretete tervének része, és hogy megengedje, hogy megváltoztassa"

- szólt a vatikáni nyilatkozat, melyre válaszul több mint 200 német katolikus teológiaprofesszor fejezte ki tiltakozását.

Véleményük szerint ugyanis a vatikáni rendeletet

„paternalisztikus felsőbbrendűség hatja át, és negatívan diszkriminálja a homoszexuális embereket és életükre vonatkozó terveiket.”

A napokban német papok egy csoportja még tovább ment: elkötelezték magukat arra, hogy aktívan, élő közvetítésben mennek szembe a szabállyal, és minden házasulandót megáldanak, legyen az hetero vagy homoszexuális: "tiszteljük és értékeljük szerelmüket és abban is hiszünk, hogy Isten áldásai vannak rajtuk...

Nem fogadjuk el, hogy egy kirekesztő és elavult szexuális erkölcs alapján járjunk el, ami a pásztori szolgálatunkat is aláássa."

A csoport összeállította azon templomok listáját is, amelyek élőben közvetítik majd az országszerte május 10-én zajló szertartásokat.

(Premier/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!