Nincs többé „folyótól a tengerig”: Hollandia betiltotta az Izrael-ellenes, népirtó szlogent
A mondat egyenesen a Hamász terrorszervezet alapító Chartájából származik
Nincs többé „folyótól a tengerig”: Hollandia betiltotta az Izrael-ellenes, népirtó szlogent

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 05. 23.
A holland parlament a napokban elfogadta azt az indítványt, amely szerint a "Folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz" skandálása bűncselekménynek minősül, és erőszakra való felbujtásnak minősül.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az indítvány, amely nem kötelező érvényű, egyetlen szavazatnak köszönhetően, 74-73 arányban került elfogadásra a Tweede Kamerben, a holland parlament 150 képviselői hellyel rendelkező alsóházában. Az indítvány előterjesztője Maikel Boon, Geert Wilders Szabadságpártjának törvényhozója.

Wilders, az iszlámellenes jobboldali politikus, Izrael hangos támogatója és az általa zsidó-keresztény értékek hirdetője.

A szlogen "egyenesen a Hamász chartájából származik, és ezért világszerte minden zsidó elleni erőszakra szólít fel"

- áll az indítványban. A jelmondat, amely a Jordán folyóra és a Földközi-tengerre utal, az elmúlt hónapokban az Izrael-ellenes tüntetések gyakori jellemzőjévé vált, és a napokban egy október 7-ei szexuális erőszakkal foglalkozó eseményt is ezzel zavartak meg Hamász-párti tüntetők.

Bár az indítvány nem kötelező érvényű az ügyészségre vagy a bírákra nézve, mégis ez az eddigi legerősebb hivatalos dokumentum a témában Hollandiában.

(Times of Israel/Hetek)

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!