hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Erőszakba fordul a radikális transzmozgalom

Napjainkban a nyugati kultúrában a természetes nemi szerepek agresszív visszaszorítása zajlik. A más véleménynek, az eltérő hitbéli meggyőződésnek egyre kevesebb helye van, a munkahelyi retorziók mellett már fizikai agresszió is követi a transznemű aktivisták szélsőségesei részéről.

Zavargások, kormánybuktatások, háborúk: így exportálja Amerika a demokráciát

Mit jelent a demokrácia exportja? Hatalmi befo­lyásolás, érdek­érvényesítés, a demokrácia fegyverkénti használata, vagy a „gonosz ideológiák” dominóeffektusának feltartóztatására szolgáló önzetlen próbálkozás?

Dühös gazdák a holland választások nagy győztesei

A holland politikát megdöbbentette egy ellenzéki, mezőgazdasági termelői mozgalom váratlan sikere, amely a tartományi választások után a parlament felsőházának legnagyobb pártja lesz.

Belföld

Felmérés: Hogyan lesz valakiből nagyvállalkozó Magyarországon

A mai nagyvállalkozói csoport már sok szempontból nem azonos a rendszerváltás után létrejött cégtulajdonosokkal, aminek fő oka az államtól való függés fölerősödése – derül ki a témával kapcsolatos vizsgálatokból.

„A legtöbbször azok a legnagyobb propagandisták, akik propagandistának bélyegeznek másokat”

Alig több mint 100 nap múlva Budapesten rendezik a világ harmadik legnagyobb sportrendezvényét. A szervezés élére most a közmédia egykori híradósa állt, akit az orosz sportolók kitiltásáról, transznemû atlétákról, norvég jeges fürdőről és a propagandavádakról is kérdeztünk.

Hit és értékek

Németh Sándor: A húsvéti igazságok bátor hirdetői mellett állunk

Türelemmel és reménnyel várjuk a még nem látott jót – ezt tanácsolja a háborútól és válságoktól felbolydult világban élő keresztények számára Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Heteknek adott húsvéti interjú második részében a jövőre tekintve beszél arról is, hogyan kerülnek majd helyükre a dolgok Jeruzsálemben és a nemzetek között.

Bátor hit kell ilyen időkben – E heti köszöntőnk

„Ahogy Pál apostol írja Timóteusnak: gyújtsák újra lángra az Isten bennük levő kegyelmi ajándékát, „mert nem a félénkség, hanem az erő, a szeretet, józanság Szellemét adta nekünk”. Ne szégyelljék Jézus Krisztus evangéliumát, se a világ által üldözött igazakat, vállalják a húsvéti igazságok bátor képviselőivel a bajt, megaláztatásokat. 

HÁTTÉR

Brutális indulatokat váltott ki Macron lépése, mégsem visszakozik az elnök

Emmanul Macron – élve az alkotmány 49.3 cikkének jogával – március 16-án parlamenti szavazás nélkül hirdette ki azt a nyugdíjreformot, melynek értelmében 2030-ra a jelenlegi 62 évről 64 évre nő Franciaországban a nyugdíjkorhatár. A szám még így is a legalacsonyabbnak tekinthető nyugat-európai viszonylatban, felmerül tehát a kérdés, hogy mégis miért vált ki társadalmi ellenállást az elnök által „minden reformok anyjának” titulált intézkedés?

Így terjesztenék el a világon a digitális dollárt

Sokan megerősítést látnak az amerikai kormánynak a bankválságra adott válaszlépéseiben arra vonatkozóan, hogy a Federal Reserve a nyomtatott dollár központosított digitális valutával való helyettesítését készíti elő. Republikánus politikusok és kormányzók az ezzel járó veszélyekre figyelmeztetnek.

Elfogynak a franciák? Mutatjuk az okokat

Franciaország a kora újkorban Európa Kínájának számított népesség szempontjából. Azonban a 18. században a termékenységi ráta drámai átalakuláson ment keresztül.

Így lehetünk sikeresek a legnagyobb válságban is

Talán nem meglepő, hogy a második világégést és náci népirtást túlélő, az emberi pszichével foglalkozó tudósok alapjaiban kezdték firtatni az emberi lét értelmét, és újra­definiálni az emberi egzisztenciát mint értelmes sorsot, boldogulást.

KÁVÉSZÜNET

Tuti tipp nyaralóknak: a Balaton-felvidék

A Balatont leginkább a déli parttal, Siófokkal, a lángosos bódékkal, a sült hekkel, és a gyermekkori nyaralásokkal azonosítjuk. A valóság azonban ezerszeresen fö­lülmúlja ezt a szűk perspektívát, főleg, ha az ember a Tanúhegyek ölelésében megbúvó Tapolcai-medencébe látogat el.

Dolgozó nő vagy háztartásbeli? Óriási indulatok a közösségi médiában

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb népszerűségre tett szert a közösségi oldalakon terjedő úgynevezett #tradwife mozgalom. De vajon miért érzik a feministák, hogy ez a női emancipáció megcsúfolása?

Valódi nők valódi sikerei

Influenszerek, szivárványapukák, női kvóták és Edith Eva Eger: telt házzal rendezték meg a 2023-as évi Forbes Power Women’s Summitot a Millenárison, a Nemzeti Táncszínházban, A most ereje címmel.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!