hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Németh Sándor: A húsvéti igazságok bátor hirdetői mellett állunk
Az ünnep, ami összeköti a múltat és a jövőt
Németh Sándor: A húsvéti igazságok bátor hirdetői mellett állunk

Az új világ rendszerének alapja nem a katonai erõ, hanem a Jeruzsálemben lakó Messiás lesz.(Fotó: Bagi Zsófia)

2023. 04. 05.
Türelemmel és reménnyel várjuk a még nem látott jót – ezt tanácsolja a háborútól és válságoktól felbolydult világban élő keresztények számára Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Heteknek adott húsvéti interjú második részében a jövőre tekintve beszél arról is, hogyan kerülnek majd helyükre a dolgok Jeruzsálemben és a nemzetek között.

A Németh Sándor vezető lelkésszel készült interjú első része itt érhető el.

Sokféle térségről beszéltünk az első részben, de van még egy, ami talán a legfontosabb a kereszténység szempontjából is, ez Jeruzsálem. Hogyan látod Jeruzsálem helyét ma az egyház és a világ nemzetei, no meg természetesen a zsidóság szempontjából?

– Jeruzsálem most még nem Istentől kapott feladatát tölti be, mert a Szentély és az Úr dicsősége jelenlétének hiánya miatt nem zajlik benne a főpapi szolgálat. Jeruzsálemet Isten választotta ki mint olyan földrajzi helyet, amelynek be kell töltenie a menny és a föld, Isten és az emberek közötti közvetítő szerepet és kapcsolatteremtő funkciót. Nemzeti és egyetemes küldetése szerint Isten jelenlétét kell közvetítenie Izrael és a nemzetek felé. Az emberiség és Izrael képviselőjeként pedig áldozatokat és ajándékokat kell az Úrnak adnia. Jóval a Törvény korszaka előtt Isten ezt az Ábrahámnak adott kijelentést Jákobnak is megerősítette. A város földrajzi területe már létrejötte és növekedése előtt Isten jelenlétében állt. Az Úr ezt a földterületet lefoglalta saját tulajdonának, céljainak és lakhelyének.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!