hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bátor hit kell ilyen időkben – E heti köszöntőnk
Bátor hit kell ilyen időkben – E heti köszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 04. 05.
„Ahogy Pál apostol írja Timóteusnak: gyújtsák újra lángra az Isten bennük levő kegyelmi ajándékát, „mert nem a félénkség, hanem az erő, a szeretet, józanság Szellemét adta nekünk”. Ne szégyelljék Jézus Krisztus evangéliumát, se a világ által üldözött igazakat, vállalják a húsvéti igazságok bátor képviselőivel a bajt, megaláztatásokat. 

Amerika vezetésével a globális Nyugat elsődlegesen a zsidó–keresztény kinyilatkoztatás, a Biblia alapigazságai ellen indított támadást azáltal, hogy a kül- és belpolitikájuk alapvető részévé tették az LMBTQ-jogok országokra és közösségekre való rákényszerítését. A kereszténységet, a judaizmust és az iszlámot is e téveszméjük alapján akarják megváltoztatni. Kegyet gyakorolnak azon vallási közösségek és vezetőik iránt, amelyek alkalmazkodnak ehhez az antikrisztusi politikához.

Az igazsághoz ragaszkodókat pedig, akik szemben állnak ezzel és felemelik a szavukat, üldözik, munkahelyükről elbocsátják, büntető eljárást indítanak ellenük, vagy médiumokban és közösségi oldalakon hecc- és rágalomkampányok össztüzét zúdítják rájuk.

A próféták ezt az időszakot a szülési vajúdás fájdalmaihoz hasonlítják. A bátor hit a nem látott dolgokról való bizonyosság. Bármennyire is félelmet kelt az újjászülető világbirodalom pusztító hatalma, ne vessük el Isten országának győzelmébe vetett hitünket, mert a kereszt a világ számára a teljes bukást, a hívők számára pedig a bukott világ fölött az élet győzelmét hirdeti. Az utóbbi lesz a maradandó és örök valóság. Aggeus prófétai jövendölése korunknak szól: „Még egy kevés idő, és én megrendítem az eget és a földet, a tengert és a szárazföldet. Megrendítem mind a népeket, és eljön, akit a nemzetek vágynak, és tele lesz az (Isten) háza dicsőséggel.” 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!