hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tuti tipp nyaralóknak: a Balaton-felvidék
Dunántúli értékeink
Tuti tipp nyaralóknak: a Balaton-felvidék

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 04. 05.
A Balatont leginkább a déli parttal, Siófokkal, a lángosos bódékkal, a sült hekkel, és a gyermekkori nyaralásokkal azonosítjuk. A valóság azonban ezerszeresen fö­lülmúlja ezt a szűk perspektívát, főleg, ha az ember a Tanúhegyek ölelésében megbúvó Tapolcai-medencébe látogat el.

A legvidámabb barakk kedvenc nyaralóhelye mára az ország egyik legszebb és legnépszerűbb idegenforgalmi régiójává vált, és különösen kedvelt az északi part, ahol egy kicsit távolabb a víztől lélegzetelállító panoráma és változatos kiránduló célpontok várják a nem csak fürdeni vágyókat.

A pompázatos Badacsony és környéke

A tanúhegyek legismertebbje a Badacsony, 438 méteres magasságával a legkiemelkedőbb a többi között. Akik nem ijednek meg a kihívásoktól, akár 8 kilométeres túrát is tehetnek a hegyre, alig 300 méteres szintemelkedéssel, de a Badacsonytomaji körtúra, amely ennél nagyobb kihívás, többszörösen kárpótolja a vállalkozó szellemű túrázókat, ugyanis ennek mentén található a Kisfaludy-kilátó, a Páholykő, az Egry József-kilátó, a Ranolder-kereszt, a Tördemici-kilátó, a Bujdosók lépcsője, és a legendás Rózsakő is.

A látvány mindenképpen megéri az erőfeszítést.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!