"Szobabiciklis tábor"- az utca emberét kérdeztük, hova mennek nyaralni
Az utca emberét a nyaralásról és a járvány fokozódásáról kérdeztük
"Szobabiciklis tábor"- az utca emberét kérdeztük, hova mennek nyaralni

Fotó: Hetek/Géresi Geri

2020. 07. 09.
A környező országokban egyre csak emelkedik a fertőzöttek száma. Sokan már a második hullámtól tartanak. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a magyarok mindezek ellenére bevállalják-e a nyaralást. Sőt, a belvárosban néhány itt vakációzó külföldit is sikerült mikrofonvégre kapnunk.

Elhalasztott nászút, online egyetem, törölt Erasmus, külföld talán, Budapest gyönyörűszép, Balcsi forever. Nagyjából így lehetne összefoglalni az utca népének véleményét a vírusról és arról, hova is tervez idén nyaralni menni.

„Nekünk karantén-esküvőnk volt, és emiatt a nászutunkat kitoltuk szeptemberre, úgyhogy nagyon reméljük, hogy nem lesz második hullám”

-jelentette ki egy fiatal házaspár.

A nyaralás elmaradhatatlan kellékei természetesen az arcmaszk, a kézfertőtlenítő, és a zsúfolt helyek kerülése, de nagyszerű, hogy otthonainkból kiszabadulva újra élvezhetjük a várost, és a természetet, vélik a megkérdezettek.

„Hogy félek-e a vírustól? Nem, egyáltalán nem. Csak az aggaszt, hogy otthon ragadok”
- jegyezte meg egy külföldi férfi, aki barátokat jött látogatni Budapestre, majd teljesen szerelmes lett fővárosunkba.

Amennyiben azonban újra lezárnák a határokat, magyarok és külföldiek egyaránt egyetértenek abban, hogy Budapest, a Balaton, de összességében az egész ország lélegzetelállító, ideális üdülési célpont.

„Magyarország az egyik leggyönyörűbb. Nem, nem érzem magam itt börtönben”
- fejtette ki egy másik járókelő.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!