„Nincs az a pénz, amiért LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket” – közölte Orbán a rádióban
Szerinte ez lehetetlen és elgondolhatatlan Magyarországon
„Nincs az a pénz, amiért LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket” – közölte Orbán a rádióban

Facebook/Orbán Viktor

2024. 01. 19.
Nincs az a pénz, amiért migránsokat engednénk be, nincs az a pénz, amiért meg fogjuk engedni, hogy "ellakják tőlünk az országunkat, és nincs az a pénz, amiért az LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő hangsúlyozta: nincs az a pénz, amiért olyan állapotokat megengednénk, amit a nyugat-európai államokban tapasztalni lehet. Példaként említette a terrorveszélyt, a bűncselekményeket, a párhuzamos társadalmakat.

Hozzátette: nincs az a pénz, amiért az LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket és az unokáinkat. Ez lehetetlen, a magyar családokban "elgondolhatatlan", a gyerekek nevelése, különösen a szexuális nevelés, mindig a családokra és a szülőkre tartozik, ezt nem veheti el tőlük senki, az iskola meg különösen nem - jelentette ki, hozzátéve: úgy meg végképp nem, hogy olyan emberekkel találkozzanak az iskolában, akikkel otthon vagy az utcán sem szeretnék, ha találkoznának.

Nem tudnak bennünket pénzügyileg megzsarolni ezekben a kérdésekben, mert ezek fontosabb kérdések, mint a pénz - jelentette ki Orbán Viktor.
A kormányfő Brüsszelt leginkább a francia királyi udvarhoz tartotta hasonlatosnak, ahol lehet "bájologni" és ahol egy külön nyelvet találnak ki, amin értekezni lehet a valóságról. Amikor jön a választás, akkor előbb-utóbb szóba kell állni az emberekkel, akik nem értik azt a "brüsszeli tolvajnyelvet", amin zajlik az európai politika. El kell kezdeni világosan, érthetően és egyenesen fogalmazni - húzta alá.

Ezt történt az Európai Parlamentben is, ahol minden képviselő küzd az újraválasztásáért, és Ursula von der Leyen elnöknek is vannak ambíciói - jegyezte meg, kiemelve: elő kell jönni a farbával, "az elkenős, okoskodós, ravaszkodós beszéd" szép lassan eltűnik és jön az egyenes, direkt, demokratikus beszéd és meg kell mondani, ki mit akar.

Az elnök sem tudta ezt elkerülni, meg kellett mondania, mi a baj a magyarokkal, miért nem adják oda azt a pénzt, ami jár. Végre világosan, egyenesen elmondta, hogy az uniós pénzeket két okból nem adják oda magyaroknak: mert nem engedik be a migránsokat és nem engedik be az LMBTQ-aktivistákat a gyermekeik közé - mondta.  

Rögzítette: azt akarják elérni minden eszközzel - beleértve a pénzügyi nyomást is -, hogy ezeket a törvényeket Magyarország változtassa meg, de ez nem fog menni. Az EP-választás is ezekről a kérdésekről fog szólni: a migrációról, a családjainkról és a háborúról - értékelt a miniszterelnök.

Mit hoz 2024?

 

A miniszterelnök azt valószínűsítette, hogy a 2023-as nehéz év után idén, egy könnyebb, jobb év elé nézünk. Felidézte: tavaly meg kellett küzdeni a koronavírus-járvány és a háború hatásaival, "az energiaárak fölrepültek az égbe, az infláció a felhőkben volt".

Rámutatott: a magyar emberek 2023-ban bebizonyították, hogy a magyar gazdaság európai uniós pénzek nélkül is válságálló, a legnehezebb periódusokon is túl tud jutni. Hangsúlyozta: amikor leginkább kellett volna az uniós pénz - a koronavírus-járvány után vagy az energiaárak növekedésének időszakában -, akkor nem jött, ennek ellenére Magyarország mind a két válságot megoldotta.

Úgy értékelt: jó, ha van európai uniós pénz, de a magyar gazdaság méreteihez képest ez nem egy nagy összeg, inkább csak "gyorsít bennünket".

A miniszterelnök hozzátette: az inflációt is sikerült letörni uniós segítség nélkül 25 százalékról 6 százalék környékére, és 2024-ben a gazdasági növekedés tekintetében is "szép jövő előtt állunk", európai összevetésben is az "élbolyban leszünk". Értékelése szerint az infláció visszaemelkedésének veszélye Magyarországon minimális, inkább azt tartja kérdésesnek, hogy az elgondolt ütemben tudják-e növelni a gazdaság teljesítményét és a jegybank képes lesz-e a maga által elgondolt ütemben csökkenteni a kamatokat.

Intenzív, diplomáciai szempontból sűrű évre számít 2024-ben a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta, megkezdték az előkészítését "annak a hosszú menetelésnek", hogy július 1-jétől az év végéig Magyarország adja az Európai Tanács soros elnökségét.

 

A kormányfő kiemelkedő eseményként értékelte Robert Fico szlovák miniszterelnök keddi budapesti látogatását. Hozzátette: Robert Ficót negyedszer választották meg, és 33 kétoldalú találkozója volt már vele.

Örül, hogy egy "régi harcos visszatér", akivel már dolgozott együtt, mert egy régi harcossal mindig könnyebb, mint egy új partnerrel, bár az új sem rossz, mert abból is kijöhet valami nagyszerű, az új román miniszterelnökkel történő együttműködés is komoly lehetőséget tartogat a kétoldalú kapcsolatok javításában. Orbán Viktor azt mondta, Robert Ficóval sok vitája volt korábban, de azokat szinte kivétel nélkül megoldották, "mára lényegében csak pozitív elemei maradtak a szlovák-magyar kapcsolatoknak". Régen volt ilyen - jegyezte meg.

(MTI / Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!