"Nem szereti a világot, amiben élünk" - kapzsi és korrupt vezetőnek nevezte Orbánt Clinton
A volt elnökjelölt Oroszországgal, Törökországgal és Brazíliával helyezte egy lapra Magyarországot
"Nem szereti a világot, amiben élünk" - kapzsi és korrupt vezetőnek nevezte Orbánt Clinton

Forrás: Youtube/MSNBC

2021. 11. 26.
Hillary Clinton egykori amerikai szenátor és az Obama-adminisztráció külügyminisztere a népszerű liberális véleményvezérrel, Rachel Maddow-val beszélgetett az MSNBC egyik műsorában a tekintélyelvű vezetők felemelkedéséről szerte a világon. Magyarország és minisztrelnöke, Orbán Viktor is szóba került a beszélgetés során.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Többek között arról értekeztek a műsorban, hogyan lehetne fellépni az általuk ecsetelt úgynevezett antidemokratikus folyamatokkal szemben.

Maddow a beszélgetés során felvetette annak problémáját, hogy világszerte látni autoriter rendszert kiépítő politikai vezetőket, akik sok esetben egymást támogatva küzdenek a politikai színtéren. A korrupció Maddow értékelése alapján egy központi probléma ezen rezsimek vonatkozásában. Szerinte globális jelenségről van szó, amely egyáltalán nem korlátozódik egyik vagy másik országra.

Clinton elmondta, szerinte a demokrácia válságával állunk szemben, és ez lényegi módon kihatással van arra, milyen lesz a jövő.

„A félretájékoztatás, a fegyverként alkalmazott propaganda, valamint az algoritmusokon keresztüli manipuláció (…) mind nehezebbé teszik ezt a küzdelmet”

– fogalmazott az egykori külügyminiszter.

Szerinte azonban ezt érdemes és szükséges is megharcolni. „Véget kell vetni a büntetlenségnek, illetve elszámoltathatónak kell lennie” a felelősöknek. Különösen, amikor ezeknek az embereknek a tettei veszélybe sodorják a joguralmat s a demokrácia jövőjét. „

Elszánt vagyok arra, hogy felemeljem a hangomat és mindent megtegyek, ami csak módómban áll” – tette hozzá Clinton.

Azt is elmondta, hogy egyesek szerint az általuk elért fejlődés az emberi és polgári jogok terén és kulturális téren nagyon veszélyes, és éppen ez áll a Trump-jelenség mögött.

„Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben hasonlítanak egymással az autokrata vezetőkkel Oroszországból, Törökországból, Magyarországból, Brazíliából és sok más helyről.”

Clinton úgy véli, ezeket a vezetőket a személyes hatalmuk, a kapzsiság és a korrupció vezérli, miközben pedig kihasználják az emberek változástól való félelmét, "gyűlöletet keltenek a másik iránt".

A magukat veszélyben érző embereket pedig a "demagógia és a félrevezetés" eszközein keresztül manipulálják - tette hozzá.

(MSNBC/Hetek)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!