NASA-jelentés: nincs jele földönkívüli életnek
NASA-jelentés: nincs jele földönkívüli életnek

Illusztráció(Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A)

2023. 09. 15.
A NASA által kijelölt 16 tagú, független vizsgálóbizottsága tavaly kezdte vizsgálni az ufógyanús jelenségeket.

A bizottságban fizikusok, űrhajósok és asztrobiológusok közösen vizsgálják a földönkívüli élet lehetőségét, de a témát körülvevő negatív elképzelések megnehezítik a munkájukat.

A szakértők több olyan esetet is megvizsgáltak, amikor földönkívüli jelenségeket gyanítottak a háttérben, de nem találtak bizonyítékot földönkívüli eredetre egyik esetben sem.

A NASA ugyanakkor azt is megállapította, hogy az ufó-ügyek vizsgálatához sokkal jobb megfigyelőeszközökre is szükség lenne, hogy sokkal jobb minőségben lehessen rögzíteni a megmagyarázhatatlan jelenségeket.

A szemtanúk beszámolói gyakran egymásnak ellentmondók, ráadásul sok összeesküvés-elmélet is akadályozza a tudományos alapossággal végzett kutatásokat.

A NASA azután egy nappal jelentette ki, hogy nincs tudományos bizonyíték földönkívüli életre, hogy Mexikóban állítólagos ufók testeit mutatták be egy nyilvános kongresszusi meghallgatáson.

(Deutsche Welle / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!