NASA igazgató: nincs tervünk arra az esetre, ha kiderül, hogy az ufók űrbéli idegenek
NASA igazgató: nincs tervünk arra az esetre, ha kiderül, hogy az ufók űrbéli idegenek

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 09. 08.
Az Egyesült Államok Szenátusa arra készül, hogy hozzáfogjon egy lezárt Pentagon program újraindításához, ami azon azonosítatlan légi jelenségek (UAP) a kivizsgálását volt hívatott lefolytatni, melyet a haditengerészet pilótái figyeltek meg az elmúlt évek során.  Bill Nelson, a NASA igazgatóját a napokban arról faggatták, az űrügynökségnek mi a terve arra az esetre, ha kiderül, hogy az azonosítatlan légi jelenségek valójában űrbéli idegenek.

A PBS amerikai televíziócsatornának adott interjúja során Nelson úgy nyilatkozott, hogy az ügynökség egylőre még nem készített forgatókönyvet arra az esetre, ha földönkívüliekkel találnák szembe magukat. Azonban a földönkívüli élet lehetőségével foglalkozó kutatókkal együttműködve dolgoztak közösen, és üzeneteket küldtek az univerzumba a Föld nevében.

“Van a NASA-nak konkrét terve arra, mit tenne, ha egy UAP-ről kiderülne, hogy űrbéli idegen?”

– szegezte neki a kérdést a riporter, mire a NASA igazgatója nemes egyszerűséggel csak annyit felelt:

“Nincs”

Nelson kifejtette, hogy az első dolog, amit valószínűleg tennének idegenekkel való találkozás esetén az, hogy kiderítik, barátok vagy ellenségek. Azonban, mint mondta, egyelőre „még nem tartunk itt, mivel fogalmunk sincs arról, mik ez a jelenségek”.

„Úgy gondolom, hogy van ott valami. Ez nem egy optikai csalódás vagy radarjel. Tehát rá kell jönnünk, mi az”  – mondta Nelson, amikor azokra a haditengerész pilótákra utalt, akik összeakadtak olyan fényes repülő tárgyakkal, amik különösen viselkedtek, vagy túlságosan is gyorsan mozogtak.

A NASA-nak egyelőre tehát az igazgató szavai szerint „lépésről lépésre formálódó elképzelésük” van arról, hogyan közelítsenek meg egy idegen űrhajót, ha egy pilóta szembe találná magát eggyel.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mikor jön el az ideje annak, hogy tervvel álljanak elő arra az esetre, ha intelligens élettel találkoznak, Nelson azt válaszolta, hogy „először azonosítsuk a jelenséget, és majd azután tudni fogjuk, mi a teendő”.

„Fogalmunk sincsen mit tennénk, ha hirtelen megjelenne egy idegen, ami még mindig erősen feltételes szituáció. De az élet után kutatunk odakint, és meg kell fejtsük azokat a jelenségeket, amit a haditengerészet pilótái láttak.”

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!