Magyar népdal csendült fel egy újévi kínai kulturális gálán
Magyar népdal csendült fel egy újévi kínai kulturális gálán

Fotó: China Media Group

Jiangsu tartomány Kunshan városában rendezték mega Kína-KKE-országok együttműködéséért rendezett újévi gálaműsorát December 5-én, melynek keretében Magyarország képviseletében két énekesnők is fellépett, és előadta a Kis kece lányom című magyar népdalt a megjelent kínai és közép-kelet európai diplomatáknak. (x) 

Az énekesek mindketten a Magyar Kulturális Intézet zenetanárai, Guncz Nóra öt évvel ezelőtt, és Láncky Edit pedig egy éve érkezett Kínába. Egyszeptemberi videójuk megtekintése után kerültek kapcsolatba a gála szervezőivel, és így kaptak meghívást a szereplésre. A műsorban egy rendkívül ismert magyar népdalt, a Kis kece lányomat adták elő kétszólamú feldolgozásban.

A China Media Group riportere, Kang Yiren a gálaműsor kezdete előtt az öltözőben találkozott a két magyar énekesnővel, akiket a műsorral kapcsolatban kérdezett.

Az énekesnők megkérték, tippelje meg a népdal címét, ez azonban nem sikerült neki. Végül a gálaműsor keretében megtekintette a kreatív előadást, és lenyűgözte a népdal és a gyönyörű ének, illetve a háttérben látszó zseniális homokrajz. Most már biztosan tudja a helyes választ a kérdésre. 

„A Kis kece lányom dallama és ez a váratlan élmény örökké megmarad a szívemben.” 

- írta le az élményt Yiren.

Az énekesnőkkel készült rövid interjút itt tekintheti meg:

(Kang Yiren/CHINA MEDIA GROUP fizetett cikke)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!