LMBTQ-nagykövetet nevez ki a francia miniszterelnök 
A nagykövet különösen „a homoszexualitás és a transzidentitás egyetemes dekriminalizálását” fogja felügyelni
LMBTQ-nagykövetet nevez ki a francia miniszterelnök 

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 08. 10.
A homoszexualitás franciaországi dekriminalizálásának tizennegyedik évfordulója alkalmából Elisabeth Borne liberális miniszterelnök bejelentette, hogy kinevezi az LMBTQ-jogok nagykövetét, és 3 millió eurós alapot hoz létre új LMBTQ-központok finanszírozására.

"A gondolkozásmódbeli csaták még nem értek véget"

- mondta Borne. 

A miniszterelnök a homoszexualitás franciaországi legalizálásának negyvenedik évfordulója alkalmából még egy orléans-i LMBTQ-központba is ellátogatott. 

Az említett központok számos homoszexuális, bi- és transzszexuális egyesületet foglalnak magukba, amelyek jogi segítségadással és tanácsadással foglalkoznak. A kormányfő hárommillió euróval tíz új központ létrehozását tervezi a már meglévő harmincöt mellé. 

A cél pedig az, hogy Franciaország minden régiójában legalább kettő, és minden tengerentúli régióban legalább egy ilyen központ legyen. 

Ezenkívül a miniszterelnök azt is bejelentette, hogy egy LMBTQ-jogokért felelős nagykövetet is kinevez még az idén. 

„A nagykövet fogja koordinálni az Európai ügyekért felelős minisztérium és a külügyminisztérium eljárását a diszkriminációval szembeni fellépés és az LMBTQ-jogok előmozdítása érdekében, és ő fogja Franciaország hangját képviselni”

– jelentette ki Borne.

(CNE/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!