Koronavírusos Donald és Melania Trump
Egyelőre tünetmentesek, és a Fehér Házban karanténban folytatják munkájukat
Koronavírusos Donald és Melania Trump

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 10. 02.
Az amerikai elnök péntek kora reggel jelentette be Twitter-oldalán, hogy nála és feleségénél Covid-19 fertőzést mutattak ki, miután érintkezett egy szintén fertőzött közeli tanácsadójával, Hope Hicksszel. Az elnöki pár karanténba vonult, de Melania közölte, egyelőre jól érzik magukat, tünetmentesek.

A CNN szerint az elnök a kiemelten veszélyeztetettek közé tartozik, tekintve, hogy 74 éves és túlsúlyos. 

Donald Trump egyik közeli tanácsadójának, Hope Hicksnek, aki együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandbe, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába, csütörtökön pozitív lett a koronavírus-tesztje. 

"Hope Hicksnek, aki megállás nélkül és nagyon keményen dolgozott, pozitív lett a vírustesztje. Borzalmas! A first ladyvel várjuk teszteredményeinket. Addig is megkezdjük a karantént!"

- írta Trump a Twitteren.

Az elnök és a first lady elővigyázatosságból karanténba vonult, és bejelentették, hogy pénteken derül ki, elkapták-e a vírust Hickstől, vagy sem.

Péntek helyi idő szerint hajnali egy órakor azonban Trump a Twitter-oldalán közölte:

„Ma este, a first lady és én pozitív Covid-19 tesztet produkáltunk. Azonnal megkezdjük a karantént és a gyógyulási folyamatot. Együtt túl fogunk jutni ezen”

Később Melania Trump is írt a közösségi média oldalon, mindenkit megnyugtatva, hogy ő és férje a fertőzés ellenére jól érzik magukat. 

Az elnök orvosa, Dr Sean Conley is megerősítette Trump bejelentését. 

„Mind az elnök, mind a first lady jól vannak egyelőre, és otthon terveznek maradni a Fehér Házban a lábadozási időszak alatt. A fehér házi orvosi csapat éberen figyeli majd az állapotukat. Hálás vagyok az ország legnagyszerűbb orvosainak és intézményeinek támogatásáért a Kezelésükben”

- szögezte le Dr. Conley, biztosítva mindenkit arról, hogy az elnök továbbra is el fogja látni feladatait gyógyulási folyamata alatt, és az amerikai polgárokat minden fejleményről tájékoztatják majd. 

Mike Pence alelnök Twitter-oldalán kívánt jobbulást az elnöki párnak, megígérve, hogy sok millió amerikaihoz hasonlóan ő is imádkozni fog gyors és teljes felgyógyulásukért.

A hír már csak azért is érdekes, mert nem tudni hogyan hat majd az elnökválasztási kampányra kicsivel több, mint egy hónappal a választások előtt.

(CNN/Hetek)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!