Kiderült, mik lesznek a játékszabályok a Biden-Trump vita során
Kiderült, mik lesznek a játékszabályok a Biden-Trump vita során

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 06. 17.
A demokrata Joe Biden és a republikánus Donald Trump közti, június 27-re tervezett amerikai elnökjelölti vita első fordulója során két szünet lesz, a mikrofonok pedig csak akkor lesznek bekapcsolva, ha valamelyik fél megkapja a szót – írta meg a CNN.

A csatorna tájékoztatása szerint a 90 perces adás során a vita moderátorai, a CNN két műsorvezetője, Jake Tapper és Dana Bash „minden rendelkezésükre álló eszközt felhasználnak majd az időkeretek betartatása és a civilizált vita biztosítása érdekében". A vita során mindkét jelölt egy pódium mögött fog állni, azt pedig, hogy ki áll jobb, és ki bal oldalon, érmefeldobással döntik el.

És mint közölték, a két reklámszünetben a kampánystáb nem léphet kapcsolatba a jelöltjükkel, és a korábbi vitáktól eltérően nem lesz stúdióközönség sem.

A vitához mindkét jelölt kap majd egy tollat, egy papírlapot és egy üveg vizet, de nem használhatnak egyéb kellékeket. „A mikrofonok a vita során végig el lesznek némítva, kivéve azt a jelöltet, aki éppen sorra kerül" - közölte a CNN.

Az elfogadott szabályok célja, hogy minimalizálják annak lehetőségét, hogy egymást félbeszakítsák a jelöltek, vagy pedig egymással párhuzamosan beszéljenek, amikor korábban komoly problémát jelentett. Elég, ha csak a Biden és Trump közti legutóbbi (2020-as) vitára gondolunk.

Ez lesz tehát a vita első fordulója. A második Biden-Trump összecsapást az ABC műsorvezetői, David Muir és Linsey Davis fogják moderálni szeptemberben.

(Guardian / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!