Kiderült: lecsót készített Orbán amikor rácsörgött Trump
David Cornstein osztotta meg a telefonbeszélgetés eddig nem ismert részleteit
Kiderült: lecsót készített Orbán amikor rácsörgött Trump

Fotó: Facebook/OrbánViktor

2020. 10. 16.
David Cornstein Budapest leköszönő amerikai nagykövete mesélte el, hogyan történt az ominózus Orbán-Trump telefonbeszélgetés. A Blikk utánakérdezett, a magyar miniszterelnöknél, hogyan és miről beszélgetett az amerikai elnökkel.

„Néhány hete az Ovális Irodában adtam át a lemondólevelemet az elnöknek, aki beszélgetés közben egyszer csak azt mondta, hívjuk föl Viktort! Kiderült, hogy éppen a konyhájában volt. Ilyen dolgok nem szoktak csak úgy megtörténni az államok vezetői között.”

- idézte fel a történteket Cornstein a Népszavának adott interjúban.

„Sokszor mondta nekem, hogy szereti az országot, a népét, az itteni kormányt, ami remek a kétoldalú kapcsolatok szempontjából. Inkább ez legyen a helyzet, mint hogy ne legyen párbeszéd, csak bírálat.” - folytatta a távozó nagykövet.

Orbán Viktor miniszterelnök is felelevenítette az eseményeket: 

„Épp a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát.”

– nyilatkozta a Blikknek a miniszterelnök.

„Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén.

„Hogy vagytok ti ott Magyarországon?”

-kérdezte az amerikai elnök Orbán Viktort.

„Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Amiről azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog.”- folytatta Orbán.

A miniszterelnök a koronavírus helyzetről és az amerikai vakcina-fejlesztés felől is érdeklődött:

„Arról kérdeztem, hogy állnak a vakcinakutatással. Azt felelte: biztatóan. Megkérdeztem, hogy Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina, Trump megnyugtató választ adott: számíthattok rám.”

A leköszönő amerikai nagykövettel, David Cornsteinnel pár hónapja a hetek is készített nagyinterjút

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!