„Kemény őszünk lesz” – figyelmeztetett Orbán, mire számítsunk az áremelkedések terén
Szerinte viszont '24-ben „igazi belendülés” lehet a gazdaságban
„Kemény őszünk lesz” – figyelmeztetett Orbán, mire számítsunk az áremelkedések terén

Facebook/Orbán Viktor

2023. 08. 25.
Azért dolgozunk kíméletlenül, lefelé rángatva az inflációt és felfelé a béreket, hogy augusztus után bérek utolérjék az áremelkedés ütemét - mondta Orbán Viktor pénteken délelőtt, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

"Kemény őszünk lesz"

- jegyezte meg, hozzátéve: decemberre remélhetően a két érték közel lesz egymáshoz.

A kormányfő kijelentette: az elmúlt időszak áremelkedésének egy része magyarázható volt az energiaárak jelentős emelkedésével vagy a szankciókkal. Közölte ugyanakkor: különösen az elmúlt hónapokban az áremelkedéseknek volt egy olyan része, amelyet nem látott indokoltnak, különösen a nemzetközi áruházláncoknál.

Kijelentette: a versenyhivatal jelenléte emiatt a jövőben is folyamatos lesz a kereskedelemben.

Ígéret?

Míg 2023 az infláció letörésének az éve volt, a 2024-es év a gazdasági növekedés  újraindításának az éve lesz - jelentette ki Orbán, majd kiemelte: a gazdasági növekedéshez alacsonyabb kamatozású hitelek kellenek, akkor újra "meglódul a gazdaság motorja".

Ebből már látunk "szép előéneket" a harmadik és a negyedik negyedévben, de az igazi belendülés az '24-ben várható - tette hozzá.

Kiemelte: ugyanakkor minden más szempontot, az inflációt és a gazdasági növekedést is meghaladó általános szempont a munkahelyek ügye, az, hogy Magyarországon minden magyar dolgozhasson.

Az aktuális adás teljes terjedelmében itt érhető el:

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!