Itt van Kijev válasza Orbán rádióinterjújára
A magyar miniszterelnök péntek reggel az oroszellenes szankciókat bírálta
Itt van Kijev válasza Orbán rádióinterjújára

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2022. 07. 16.
A magyar miniszterelnök a szokásos Kossuth rádiós interjújában arról beszélt, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókkal az európai gazdaság tüdőn lőtte magát, a szankciós politika nem vált be. Most megszólalt Ukrajna külügyi szóvivője is. 

Oleh Nyikolenko, ukrán külügyi szóvivő a közösségi oldalán úgy reagált, hogy nem értenek egyet azzal a kijelentéssel, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók hatástalanok lennének. 

"A magyar miniszterelnök nem kérheti az Oroszország elleni szankciók feloldását akkor, amikor az orosz hadsereg hidegvérrel mészárolja az ukrán gyerekeket Vinnicjában"

- fogalmazott a szóvivő, aki szerint csak közös erőfeszítésekkel lehet békét teremteni Ukrajnában. 

A magyar miniszterelnök péntek reggeli interjújáról itt írtunk bővebben.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!