Imafunkcióval bővül a Facebook
Hamarosan nemcsak azt oszthatjuk meg, mi jár a fejünkben, de azt is miért kérünk imát
Imafunkcióval bővül a Facebook

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 06. 07.
A Facebook új funkcióval igyekszik a vallásos közösségek kedvében járni: ezentúl ugyanis bizonyos csoportok tagjai úgynevezett imaposztokat tehetnek közzé, melyben imát kérhetnek vagy ajánlhatnak fel társaiknak. A funkció elindítását egy éves tesztelés előzte meg, és hamarosan nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon elérhetővé válik.

MA ÉJFÉL A HATÁRIDŐ (!): Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Nana Jones, a techóriás globális vallási partnerségeiért felelős munkatársa szerint az imaposztok ötlete a pandémia ideje alatt vetődött fel a közösségépítési szükség miatt.

“A Covid-19 világjárvány alatt azt tapasztaltuk, hogy számos spirituális és hitközösségek a mi szolgáltatásainkat használták a kapcsolattartásra, ezért új eszközökkel is igyekszünk támogatni őket”

- nyilatkozta a Facebook szóvivője a Gizmodo online magazinnak. 

Hozzátette, hogy a funkció először az Egyesült Államokban debütált „lehetőséget adva az embereknek arra, hogy imát kérjenek a Facebook-csoportjuktól”, ha szeretnének.

A techóriás arra nem tért ki, hogy a bejegyzésekből származó adatokat felhasználják-e imádkozási szokásaikon alapuló célzott hirdetések megjelenítésére.

Amikor egy csoport adminisztrátora a funkció használata mellett dönt, a tagok bedobálhatják imakéréseiket a csoportba, majd mások megnyomhatják az „imádkozás” gombot, hogy értesítsék a posztolót, hogy kéréséért imát mondtak.

(Gizmodo/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!