hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tényleg feldarabolhatják a Facebookot?
Fennállásának eddigi legnagyobb kihívásával néz szembe a közösségi médiaóriás
Tényleg feldarabolhatják a Facebookot?

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix /Hetek-grafika

2020. 12. 17.
Fennállásának eddigi legnagyobb kihívásával néz szembe a közösségimédia-óriás Facebook. Egyszerre két pert is indítottak a vállalat ellen, a keresetek szerint Mark Zuckerberg cége olyan hatalmasra nőtt, hogy gyeduralkodóvá vált a piacon. A vád szerint agresszív taktikákkal ellehetetlenítették vagy felvásárolták a feltörekvő konkurenciát.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

December első hetében egyszerre nyújtott be keresetet 46 állam (Georgia, Alabama, Dél-Karolina és Dél-Dakota nem csatlakoztak), valamint az FTC (Federal Trade Commission, Szövetségi Kereskedelmi Bizottság). Ez utóbbi szervezetet Woodrow Wilson elnöksége idején hozták létre még 1914-ben, pontosan abból a célból, hogy aktívan figyelje a piacokat, és betartassa az egyébként akkor már majdnem negyed évszázada életbe lépett trösztellenes törvényeket. Míg a demokrata és republikánus államok együttes összefogásának célja, hogy az állami törvények szintjén ítéljék el és késztessék cselekvésre a Facebookot, addig az FTC szövetségi szinten szeretne eredményeket elérni.

A vádak szerint a Facebook által tapasztalt felhasználói növekedés részben annak volt köszönhető, hogy a vezetőségben aktívan nyomon követték a konkurensnek vélt startupokat, és a legígéretesebbeket kivétel nélkül felvásárolták, mielőtt azok elérték volna a teljes ,,piaci érettséget”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!