hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Hiperdigitalizáció és genderlobbi: így tenné naggyá Európát Brüsszel

Több klímavédelem, genderlobbi, hiperdigitalizáció és egy kiskanál menekültügyi reform – Ursula von der Leyen, az EU Bizottságának vezetője múlt hét szerdán az Európai Unió állapotáról szóló beszédében ismertette a következő évekre vonatkozó elképzeléseit.

Nem garantált a konzervatív fordulat az amerikai Legfelsőbb Bíróságban

Ruth Bader Ginsburg élete döntő hatással volt az Egyesült Államok jogfejlődésére és társadalmára. Halála még nagyobb változásokat hozhat. Nem csak a novemberi választások során lehet a mérleg nyelve, egyben történelmi lehetőség nyílt arra, hogy konzervatív többségű Legfelsőbb Bíróság álljon föl.

Belföld

„Ellentmondani a papagájom is tud” - Interjú Dézsi Csaba Andrással, Győr polgármesterével

„Hiba, ha bármelyik fideszes jelölt azzal áltatja magát, hogy Borkai miatt kapott ki az önkormányzati választásokon” – mondta a Heteknek Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, aki országos kérdésekben is elmondja a véleményét, ha megkérdezik. A fociról még nem vitázott Orbán Viktorral, inkább Győr jövõjéről egyeztettek.

Hit és értékek

Miért engedi Isten ezt az időszakot? - rendkívüli interjú Németh Sándorral

A Hit Gyülekezete vezetője szerint az elmúlt hónapok világszerte minden erős, nagy létszámú közösséget megráztak. A vezető lelkész a Heteknek elmondta: közösségét is érték „viharkárok”, de biztos abban, hogy a járvány után mindazokra szükség lesz, akik türelemmel és reménységgel kitartanak a nehézségek között.

HÁTTÉR

Social dilemma: kitálaltak az egykori techvezetők, így hekkelik meg a felhasználók agyát

A közösségimédia-alkalmazások veszélye nem abban rejlik, hogy megfigyelik minden online tevékenységünket, sokkal inkább abban, hogy előre jelzik és manipulálják a viselkedésünket – derül ki a Társadalmi dilemma (Social dilemma) című dokumentumfilmből, amelyben techcégek egykori vezetői magyarázzák el, miért etikátlan egykori munkáltatóik üzleti modellje.

„A klasszikus zene száz év múlva is vonzó lesz” - Rácz Ödön, a Bécsi Filharmonikusok nagybőgőse

Sokan úgy vélik, hogy az idei év az előadómûvészek, zenészek számára a véget jelenti, miközben az érintettek a jövőt illetõen korántsem pesszimisták. Rácz Ödönnel, a Bécsi Filharmonikusok nagybőgősével beszélgettünk az elmúlt fél év tapasztalatairól.

Könyvek háborúja: szorítanak, hogy Trump felháborodjon

Donald Trump fellendítette a politikai könyvek piacát az Egyesült Államokban: elnöksége minden napjára(!) jutott egy róla szóló kötet. A legjobban azok fogynak, amelyeken az elnök felháborodik, és tweetel róla. A könyvkiadók szoríthatnak, hogy legyen második Trump-ciklus.

"Csaknem fél magyarországnyi menekült él most itt" - exkluzív riport Törökországból

Törökország valamivel lazábban kezelte a COVID-19-járvány kirobbanását, mint az európai országok. A fertőzöttek száma azonban itt is növekszik, nem is beszélve arról a több mint négymillió, zömében szíriai menekültről, akik a polgárháború óta élnek az országban.

KÁVÉSZÜNET

Nubu, Katti Zoób, Tomcsányi, Alma Vetlényi - Itt a magyar divat újabb aranykora?

A tömegtermékek, a gyorsan változó divat világában üdítő színfoltot jelentenek az egyedi tervezésű márkák, melyek az exkluzivitás mellett a fenntarthatóságot is képviselik. Egy kis magyar divattörténelem, és néhány ismert kortárs hazai tervező, akikre méltán lehetünk büszkék.

„Újjáéledt az egykori arisztokrata találkozóhely” -Beszélgetés Haris Gergellyel

Sokgenerációs örökség képviselõi a fővárosi Haris család. A pár éve felépített budai komplexummal szeretnék mindazt átadni, amit egykoron is képviseltek: a mediterrán vendég­szeretetet és a nívós társasági élményt. Most már nem csupán a Haris köz õrzi az emléküket – egy újabb nemzedék hagy lenyomatot a városon.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!