hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A klasszikus zene száz év múlva is vonzó lesz” - Rácz Ödön, a Bécsi Filharmonikusok nagybőgőse
Nem pesszimisták a jövőt illetően a művészek
„A klasszikus zene száz év múlva is vonzó lesz” - Rácz Ödön, a Bécsi Filharmonikusok nagybőgőse

Rácz Ödön, a Bécsi Filharmonikúsok nagybőgöse(Forrás: FB / Duble Bass Player)

2020. 09. 23.
Sokan úgy vélik, hogy az idei év az előadómûvészek, zenészek számára a véget jelenti, miközben az érintettek a jövőt illetõen korántsem pesszimisták. Rácz Ödönnel, a Bécsi Filharmonikusok nagybőgősével beszélgettünk az elmúlt fél év tapasztalatairól.

Egész évre be volt telve a naptárad, de közbejött a járvány. Hogyan telt az elmúlt nyolc hónap?

– A legfontosabbnak azt tartom, hogy augusztusban sikeresen megtartottuk a salzburgi fesztivált, amelynek idén volt a 100. évfordulója. A Salzburgi Ünnepi Játékok a legeslegnagyobb klasszikus zenei fesztivál Európában, amelyet idén nyáron egyedüliként rendeztek meg. Augusztus 1–31. között több helyszínen 110 előadásra került sor! Ha ez a fesztivál elmaradt volna, akkor most azt mondanám, hogy a klasszikus zene nagy bajban van.

És nincs bajban?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!