Frissítés: legkevesebb 233 túszt hurcolt Gázába a Hamász - közölte Izrael
Közülük négyet engedtek szabadon
Frissítés: legkevesebb 233 túszt hurcolt Gázába a Hamász - közölte Izrael

Twitter/Daniel Hagari

2023. 10. 27.
Újabb számokat közölt az izraeli hadsereg a Hamász által fogva tartott túszok kapcsán. Október 7-én legalább 233 túszt raboltak el és vittek a Gázai övezetbe - közölte az IDF.

Daniel Hagari, az IDF szóvivője elmondta, hogy a hadsereg eddig 229 túsz családját értesítette arról, hogy szeretteiket jelenleg a Gázai övezetben tartják fogva.

Az utóbbi szám értelemszerűen nem foglalja magában azt a négy túszt, akiket a közel múltban engedett szabadon a terrorszervezet: Judith és Natalie Ra'anant, valamint Yocheved Lifshitz-t és Nurit Coopert.

Ahogy arról korábban írtunk, a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin a Heteknek mesélt arról, hogyan rabolták el a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát egy határmenti kibucból palesztin terroristák. Legutolsó információja róluk egy felvétel Gázából, amin egy matracon ülve zokognak a lányai.

(Times of Israel / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!