hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„A soha többé ismét megtörtént” – Interjú a Hamász egyik magyar túszának feleségével

Bár néhány tucat október 7-én elhurcolt ártatlan izraeli nő és gyermek fogolycsere keretében hazatérhetett már a Hamász fogságából, továbbra is rengeteg család várja haza szeretteit, miközben a terrorszervezet ördögien mesteri csapdahelyzettel igyekszik kicsúszni az izraeli megtorlás alól. Lisaj Lavival beszélgettünk, akinek férjét, az izraeli–magyar kettős állampolgár Omrit október 7-én hurcolták el Gázába a Hamász terroristái.

Digitális személyazonosság: senki nem maradhat rendszeren kívüli?

Miközben a világ közvéleményét a dél-izraeli és az ukrajnai háború eseményei kötik le, november 8-án útjára indult egy még kezdetleges, de annál ambiciózusabb program, ami szintén radikális hatást gyakorol majd mindannyiunk életére.

Ördögi csapdát állított Izraelnek a Hamász

Az izraeli hírszerzési kutatóintézet vezetője a Heteknek elmondta: óriási hibát követtek el az október 7-ei fekete szombaton, de még nagyobb ára lenne, ha a Hezbollah és Irán is megtévesztené Izraelt.

Belföld

Családbarát munkahelyek: ez lenne az egyik kulcs a több gyerekhez?

„Tíz éve még nehezen találtunk itthon jelölteket, míg ma már több száz családbarát címet elnyert vállalatunk van. A piac időközben sokat változott, ma egy cég versenyképessége is múlik azon, hogy mennyire segíti elő a munka és magánélet egyensúlyát” – mondja Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke.

Mi veszélyezteti valójában a magyarok szuverenitását?

Miközben a liberális, ellenzéki orgánumok hetek óta lebegtetik, hogy a Fidesz által benyújtott szuverenitásvédelmi törvény veszélybe fogja sodorni a sajtószabadságot Magyarországon – és adott esetben el fogja lehetetleníteni a kormánnyal kritikus szerkesztőségek és újságírók munkáját – nagyítóval kell keresni azokat a felháborodott és szolidáris cikkeket, amik a tech­óriások önkényes „törvényeinek” áldozatul esett médiafelületek mellett hallatják hangjukat. De miről is szól a kormánypártok által beterjesztett javaslat?

Ószövetségi király élete inspirálta napjaink legnépszerűbb magyar énekesét

„Üstökösként robbant be a magyar zenei életbe” – gondolhatják azok, akik Azahriah három telt házas Puskás Arénában rendezett koncertjének hírén értesültek arról, hogy egy 21 éves srác minden túlzás nélkül uralja a hazai kulturális szcénát. Ugyanakkor a valóságban ez a nem mindennapi siker egy közel tízéves, folyamatosan felfelé ívelő pálya aktuális gyümölcse. Érdemes ugyanakkor azt is megvizsgálni, hogy miből inspirálódik és milyen világnézetet közvetít az előadó.

Hit és értékek

Az istentelenség épülő birodalma

A 20. század eleje óta tart a nyugati társadalmak szándékos és gyökeres átalakítása. A folyamat egyre nyíltabban vállalt célja: Jézus Krisztus kiszorítása a társadalmakból és az emberek elméjéből. Ez a folyamat bibliai nyelvezettel nem más, mint az Antikrisztus világának kiépítése, ami a következő évben is nagy erővel halad majd előre.

HÁTTÉR

Miért akarta feléleszteni Napóleon a Római Birodalmat?

Az elmúlt másfél évezredben számos európai politikai hatalom tekintett sóvárogva vissza a Római Birodalomra annak nagysága és gazdagsága miatt. Sokan közülük kísérletet tettek az egykor a Földközi-tengert „római beltengerré” változtató birodalom helyreállítására. Az ő hosszú sorukba állt be Napóleon is.

Az nyeri el a palesztinok bizalmát, aki az Izrael ellenes terrort vezeti

Kiből és miért lesz terrorista? Kiket engednek el a túszokért cserébe? Ezekről a kérdésekrõl is kérdeztük Maurice Hirsch tartalékos alezredest, aki Júdea és Szamaria korábbi katonai főügyészeként terroristákat juttatott börtönbe. Most pedig a Palesztin Hatóság Elszámoltathatósága és Reformja Kezdeményezés vezetője a Közügyekért Jeruzsálem Központ szervezetnél.

Féktelen migráció: betelt a pohár az európaiaknál?

A Francia- és Írországban elkövetett merényletek nem elszigetelt incidensek; Európa-szerte rendszeresek a késeléses támadások. Immár évtizedek óta tagadhatatlan a multikulturális modell kudarca, mégis most először látszik úgy, hogy a bennszülött lakosságnál betelt a pohár. Jelentős részben a média felelőssége, hogy csak most.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!