hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Megragadott a történet, és nem engedett el” - interjú A szabadság hangja film rendezőjével

A hónap végén kerül a mozikba a rendkívüli sikereket elérő független film, A szabadság hangja, mely a gyermekkereskedelem bugyraiba kalauzolja el a nézőt egy pedofilvadász FBI-ügynök történetén keresztül. A filmről annak mexikói származású rendezőjével, Alejandro Monteverdével beszélgettünk.

Magyar katona is megsérült Gázában - interjút adott a Heteknek

Dósa D. Bálint izraeli–magyar állampolgár, az izraeli hadsereg ejtőernyős alakulatának tagja, október 7-én a Beeri kibucban, majd Gázában harcolt, ahol december elején megsebesült, miután tankelhárító gránáttal eltalálta egy Hamász-terrorista.

Belföld

Óriási a tét: hatalmas változások jöhetnek 2024-ben a világban

Óriási változások várhatóak idén a világ politikai színterén: az Egyesült Államoktól kezdve Európán át Oroszországig több mint 4 milliárd ember válthat vezetést, Vagy erősítheti meg a jelenlegit.

Hit és értékek

Németh Sándor a Heteknek: Ne szégyelljük, hogy Jézushoz tartozunk!

A karácsonyi számunkban elsősorban az evangéliumi közösségek helyzetével, a keresztény megújulással foglalkoztunk; ezúttal a végidőkkel kapcsolatos várakozásokat is számba vesszük. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze szerint prófétai látásra és béketűrésre van szükség ezekben a nehéz napokban.

HÁTTÉR

Ki volt a legendás Golda Meir, akiről most mozifilmet is forgattak?

Az elmúlt évben jelent meg a filmvásznon egy Golda Meir jelentőségét feldolgozó produkció. Talán érdemes több könyvből megismernünk ezt a rendkívüli államfőt és a korszakot, melyben élt. Elsősorban saját önéletrajzi művéből szemezgetünk, melynek címe: Életem.

Ilyen hatással van az életre a veganizmus

Bár a vegán étrendet gyakran népszerűsítik, elõnyei mellett negatív következményekkel járhat. Vajon milyen fajtái vannak és hogyan hat valójában a szervezetünkre ez a fajta táplálkozás? Dr. Pálfi Erzsébetet, a MDOSZ (Magyar Dietetikus Országos Szövetsége) Tudományos Bizottságának elnökét kérdeztük.

Tud-e úgy dolgozni mindkét szülő, hogy nem sérül a családi élet?

2023-ban Claudia Goldin, a Harvard professzora kapta a közgazdasági Nobel-díjat a nők munkaerőpiaci helyzetének kutatásáért. A svéd bizottság értékelése szerint Goldin – aki 1990 óta tanít a patinás amerikai egyetemen – elsőként tudott úgy átfogó képet adni a nők keresetéről és munkavállalásáról, hogy közben szisztematikusan feltárta a máig tartó egyenlőtlenségek forrásait is.

Így érné el az MNB, hogy készpénzről elektronikus fizetésre váltsunk

Az MNB 2023 májusában megjelent pénzforgalmi stratégiája szerint 2020-ban a hazai pénzforgalomban kevesebb mint egyharmad volt az elektronikus fizetések aránya. 2030-ra szeretnék, ha ez 60 százalékra vagy akár kétharmadra növekedne. Az MNB az új stratégiai irányok mellett mérhető célokat is meghatározott az írásában az elektronikus pénzforgalom terén, és bevezette a Pénzforgalmi Fejlettségi Mutatórendszert is.

Reggel iskolába indult, az apja meg lopni: így változott meg a rettegett Dzsozi élete

A hírhedt Hős utcában született, a kocsijában fegyverarzenált tartott, mert csak így érezte magát biztonságban, és az első hangra ütött. Kicsapongó, bűnöző életmódját 2010-ben adta fel, és ma hasonló hátterű rabok felé szolgál börtönlelkészként Váradi József, aki feleségével, Pankával együtt mesél nem mindennapi életútjukról.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!