hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Óriási a tét: hatalmas változások jöhetnek 2024-ben a világban
Idén a világ lakosságának fele járulhat urnákhoz
Óriási a tét: hatalmas változások jöhetnek 2024-ben a világban

Rendkívül nehéz éve volt az Orbán-kormánynak, de ebből nem tudott profitálni az ellenzék.(Fotó: AP / Omar Havana)

2024. 01. 03.
Óriási változások várhatóak idén a világ politikai színterén: az Egyesült Államoktól kezdve Európán át Oroszországig több mint 4 milliárd ember válthat vezetést, Vagy erősítheti meg a jelenlegit.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

Átalakuló V4, előretörő konzervatívok 

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 2024 a választások éve lesz, hiszen több mint négymilliárd ember járulhat urnákhoz az idei évben. Nagy változások várhatók a nemzetközi politikai színtéren: elég csak arra gondolni, hogy a frissen megalakult Tusk-kormány milyen sebességgel kezdte el lebontani Lengyelországban az eddigi jobboldali-konzervatív kormány bástyáit, nem szolidan, tégláról téglára, sokkal inkább egy többtonnás bontógolyó hatásfokával. 2023 elején Csehországban is leváltották az – egyébként Orbán-szövetséges – Babiš-kormányt, és a nyugatos Petr Pavel vette át az ország vezetését. 

Az előző év második felében Szlovákiában is választásokat tartottak, ott – ellenben Csehországgal és Lengyelországgal – az európai progresszívok egyik mumusát, Robert Ficót választották meg a szavazók, aki szintén nagy változásokat ígért – gondoljunk csak a Kijevhez való viszonyra – az elődei politikájához képest. Hatalmas meglepetés volt továbbá az is, hogy Hollandiában a mainstreamben szélsőjobboldalinak titulált, valójában a féktelen migrációt ellenző, euroszkeptikus, Izrael-barát Szabadságpárt kapta a legtöbb szavazatot, kérdéses ugyanakkor, hogy a sajtóban végtelenül lejáratott Geert Wildersnek sikerül-e koalíciós partnert találnia a kormányalakításhoz. Svájcban a migráció visszaszorításával kampányoló, unióellenes Svájci Néppárt nyerte meg a parlamenti választásokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!