Egy magyar állampolgárságú anya lányait is túszul ejtette a Hamasz
Exkluzív interjú a Hetekben
Egy magyar állampolgárságú anya lányait is túszul ejtette a Hamasz

Forrás: Youtube/News Nine

2023. 10. 26.
A magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin a Heteknek mesélt arról, hogyan rabolták el a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát egy határmenti kibucból palesztin terroristák. Legutolsó információja róluk egy felvétel Gázából, amin egy matracon ülve zokognak a lányai.

Majan magyar állampolgár, az édesanyja is Magyarországról származik, nem is olyan rég egy hónapot töltöttek a nagyszülőknél a Duna-parti otthonukban az idősebbik lányával. Most a lány egy gázai pincében raboskodik a kishúgával, bár semmi biztosat nem tud róluk, mert sem a Hamasz, sem az izraeli hatóságok nem közöltek vele semmilyen új információt.

A Heteknek adott interjújában az édesanya elmondta, hogy a lányok éppen az ex-férjénél és új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte még megnyugtató üzenetet kapott, hogy nincs semmi bajuk, később viszont már a nővére hívta fel azzal, hogy Ella és Dafna a Hamasz fogságába estek.

„Láttam a képeket, amint Dafna egy matracon ül, arabul pedig az volt a képre írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették”

– mesélte Majan. Később eljutott hozzá az az élőben közvetített videó is, amelyet lánya telefonjával készítettek a terroristák még a kibucban. Ezen az látható, hogy a volt férjét lábon lőtték, majd az új családjából az idősebbik fiút magukkal viszik a terroristák, hogy az ő segítségével kényszerítsék a szomszédokat arra, hogy kinyissák nekik az ajtót.

Izrael
Forrás: A család által közölt felvétel

Hiába voltak együttműködőek a Hamasszal: a dzsihadisták a volt férjet, a párját és a fiút is kivégezték, míg Ellát és Dafnát magukkal vitték Gázába. Az édesanya mélyen meg van rendülve, és annyit kért a magyar olvasóktól, hogy ne felejtsék el, hogy mi történt Izraelben, mert

„most még a címlapokon vagyunk, de idővel mindez feledésbe merülhet”.

A lányainak azt üzente: „maradjanak erősek, mindent tegyenek meg, amit mondanak nekik, és tudják, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy hazahozzam őket”.

A teljes interjút a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashatják.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!