hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mi várható a lengyel fordulat után?

Eurofil, LMBT- és abortuszpárti irányvonalat vehet a lengyel politika, miután a választásokat megnyerő Jog és Igazságosság pártja várhatóan képtelen lesz a kormányalakításra. Orbán Viktor többek szerint komoly szövetségest veszít el a nemzeti szuverenitásért, konzervatív értékek védel­méért, illetve az illegális migráció ellen foly­tatott küzdelmében.

Robert C. Castel Izrael háborús opcióiról

Lapzártakor készítettünk interjút Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértővel, aki éppen visszatért a frontvonalból. A teljes interjú a Hetek podcast-csatornán meghallgatható, amelyben a geopolitikai összefüggésekről is szó esik, itt az Izraellel és a Hamász elleni hadjárattal kapcsolatos részeket emeltük ki.

Gonosz napok - E heti köszöntőnk

Nehéz okosságokat írni ezekben a napokban, amikor óráról órára változik a helyzet a nagyvilágban.

Belföld

Egyre több újszülöttet hagynak a kórházakban - nevelőszülőket keresnek

Hazai kórházakban már külön részleget kell nyitni a „gazdátlan” újszülötteknek, akiket nincs hova elhelyezni. Szakemberek szerint akár 300 olyan kisbaba is lehet, akiknek a helyzete – már csak különlegesen érzékeny életkoruk miatt is – azonnali beavatkozást igényelne.

Hit és értékek

Miért épültek a templom-hegyi mecsetek?

Miként lett a zsidó Templomok helye több mint 1300 éve iszlám központ? Mi okból épültek Mekkától oly messze ilyen fontos iszlám szentélyek? És mi szerepe volt mindebben a zsidóknak? Tényleg szolgáltak zsidók és keresztények a Szikladómban? Mi van felírva a dóm falaira? Az épületek helyszíne, építésük dátuma, a díszítés és számos történelmi forrás árulkodik az utókornak a kalifák szándékát illetően.

HÁTTÉR

Nemzetek feletti hatalomra törne a WHO?

Október 15. és 17. között rendezték a berlini világEgészségügyi csúcstalálkozót, amelyen évről évre igyekeznek a szervezők „innovatív megoldásokat találni a jobb egészség és jólét érdekében”. vajon az általuk elképzelt formában mennyire lesz jóléte a világnak?

Izrael-ellenesség: a zsidógyűlölet nem vész el, csak átalakul

A woke baloldal Hamász iránti lelkesedése valójában a világ legősibb gyűlöletének mai megnyilvánulása. Hogyan jutott el a társadalom addig, hogy minél progresszívebb valaki, annál valószínűbb, hogy támogatja a barbárságot és az áldozatokat hibáztatja saját lemészárlásukért – amennyiben zsidók?

Miért olvasnak tömegek igénytelen irodalmat?

Mindannyian folyamatosan impulzusok sokaságának vagyunk kitéve, legyen szó a média termékeiről vagy a hétköznapok rohanásáról általában. Egy ilyen életritmusban sokaknak nincs lehetőségük – és talán igényük sem – mélyebb tartalmakra, idő hiányában ugyanis mindennel csak felületesen tudnak foglalkozni.

Iszlamista terror: Magyarország még a béke szigete

„A kettős mérce, Izrael intézkedéseinek példátlanul szigorú nemzetközi megítélése már önmagában felveti a mögöttes antiszemita motivációt” – mondja Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!