hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nemzetek feletti hatalomra törne a WHO?
Egészségügyi jólét vagy diktatúra?
 Nemzetek feletti hatalomra törne a WHO?

Forrás: Fotó: AP / Anja Niedringhaus

2023. 10. 19.
Október 15. és 17. között rendezték a berlini világEgészségügyi csúcstalálkozót, amelyen évről évre igyekeznek a szervezők „innovatív megoldásokat találni a jobb egészség és jólét érdekében”. vajon az általuk elképzelt formában mennyire lesz jóléte a világnak?

Idén a globális egészségügy nemzetközi stratégiai fórumán több mint száz nemzet háromszáznál is több felszólalója tanácskozott arról, miként lehet a világ aktuális kihívásai – mint a klímaváltozás, világjárványok, élelmiszer- és energiaválságok, a demokráciát fenyegető veszélyek és (geo)politikai feszültségek – közepette megteremteni a jólétet és a globális egészséget a földbolygó lakói számára.

A háromnapos esemény a világ minden tájáról összehozta a politika, a tudomány, a magánszektor és a civil társadalom érdekelt feleit és döntéshozóit, hogy meghatározzák az egészségesebb jövő agendáját, új megközelítéseket keresve a küszöbönálló kihívásokra, és új szövetségeket generálva mindezek megvalósítása érdekében.

„Nem érhetünk el jelentős előrelépést az egyetemes egészségügyi el­látásban vagy a klímaválság leküzdésében, ha nem alakítunk ki nagyobb bizalmat nemzeteken belül és között, és nem erősítjük meg multinacionális együttműködéseinket. Globális fenyegetésekkel nézünk szembe, amelyek globális választ igényelnek!” – szól az első hallásra még akár logikusnak is tűnő PR-szöveg a csúcstalálkozó honlapján.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!