hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Egyre több frontról támadják Izraelt: robbanás előtt a régió?

Egy gázai bevonulás nyomán kiterjeszthetik az Izrael–Hamász konfliktust az iráni támogatást élvező terror­szervezetek Libanonra, Szíriára, Jemenre, Izraelen belül Ciszjordániára, illetve az illegális bevándorlóknak köszönhetően nyugati államokra is, amennyiben a diplomáciai elrettentés vagy egyéb eszközök sikertelenek lesznek.

Izraeli újságíró a Heteknek: hagyják, hogy magunk oldjuk meg a helyzetet!

Izrael számára a lenagyobb segítség az lenne, ha szövetségeseik engednék őket szabadon harcolni az ellenségeikkel – állítja Caroline Glick, az egyik legismertebb izraeli publicista a lapunknak adott interjúban.

„Itt vannak, lőnek!” – Megrázó beszélgetés egy izraeli apával, akinek terroristák rabolták el a közeli hozzátartozóit

Janiv Jakov élõ telefonbeszélgetésben hallgatta végig, ahogy testvérét és egész családját, két tinédzserfiukkal együtt a terroristák megtámadják, majd elrabolják. Azóta arra vár, hogy valaki elmondja, ez az egész csak egy horrorfilmes átverés, de három hete nem jött el ez a feloldás. Maradt a keserves küzdelem  és a remény.

Drámai interjú egy magyar-izraeli anyával, akinek hamászos terroristák rabolták el a lányait

Élőben közvetítették a terroristák, ahogyan elrabolják  a lányait egy gázai határ menti kibucból. Később más felvé­teleket is látott, ahogy a dzsihadisták társaságában  a nyolcéves Ella és a tizenöt éves Dafna zokognak a félelem­től. Majan Zin szívszorító vallomása.

Képbehozunk - E heti köszöntőnk

Amikor Majan lányai péntek este nyugovóra tértek, nem gondolták volna, hogy dzsihadisták fogják őket álmukból felriasztani.

Belföld

Mit tanulhat Magyarország az izraeli terrorhullámból?

Október 23-a újra felidézte bennünk, hogy Magyarország mennyit küzdött a szabadságért, és a jelek szerint ez a küzdelem nem fog egyhamar véget érni.

Hit és értékek

Az iszlám istenének pogány gyökerei

Az elmúlt hetek horrorisztikus képsorain „Allahu Akbar”-t skandáló palesztin terroristák tűntek föl, amint népirtó szándékukban a legválogatottabb kegyetlenségeket hajtják végre izraeli civileken. De ki is az az Allah, aki e felkiáltás szerint a „legnagyobb”? Ki is pontosan az iszlám istene, akinek nevében ölnek?

HÁTTÉR

Ősszel is érdemes ellátogatni a Garda-tóhoz

Citrom- és cédrusligetek, elegáns villák, a mélykék víztükörben gleccser vájta fjordok… De itt van a Gardesana autóút, a lebegő bicikliút, a forgó üvegfelvonó és Európa Kertje is.

Ezért fontos, hogy a mentális egészségünkkel is foglalkozzunk

Sokszor gondolunk a lelki egészségünkre pusztán úgy, mint a mentális területen való jóllétre, holott a lelki egészség fogalma a mentális dimenzión túl az érzelmi és a spirituális egészség területein való életminőséget is magában foglalja. Ahogy az egészségünk sem csupán a fizikai, hanem a szociális és lelki jóllétünktől függ, úgy a lelki egészségünk állapotára is több dimenzió hat egyszerre.

Burkoltan vallanak a kikényszerített abortuszaikról a világsztárok

A zeneipar az abortusz egyik legnagyobb támogatója. A hírességek nyilvános megszólalásai is a kötelező „csak azért is kérkedek az abortuszommal” dacot közvetítik, a dalokban azonban a trauma és a megbánás sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.

Trump és Bolsonaro barátja lesz Argentína új vezetője?

Az október 22-én lezajlott argentin választás első fordulóját a peronista Sergio Massa és a külsős libertáriánus Javier Milei abszolválta sikeresen. Ezzel ők jutottak be a november 19-én tartandó „döntőbe”, aminek a tétje már ténylegesen az elnöki pozíció lesz. Mileire nemzetközi szinten sokan felfigyeltek, de nem biztos, hogy el tudja érni azt a változást, amelyre az országnak szüksége van.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!