hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Burkoltan vallanak a kikényszerített abortuszaikról a világsztárok
Babák a reflektorfény árnyékában
Burkoltan vallanak a kikényszerített abortuszaikról a világsztárok

Justin Timberlake és Britney Spears 2002-ben egy NBA-meccsen. Négyéves együtt járásuk alatt az énekesnőnek volt egy abortusza.(Fotó: AP / Chris Gardner)

2023. 10. 26.
A zeneipar az abortusz egyik legnagyobb támogatója. A hírességek nyilvános megszólalásai is a kötelező „csak azért is kérkedek az abortuszommal” dacot közvetítik, a dalokban azonban a trauma és a megbánás sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.

Britney Spears memoárja, a The Woman in Me október 24-én került az amerikai könyvesboltok polcaira, ám egy heves reakciókat kiváltó részlet kiszivárgása már jóval korábban előkészítette neki a reklámot. A People magazin jóvoltából kiderült, hogy az énekesnőnek volt egy abortusza Justin Timberlake-kel való, 1998-ban kezdődött kapcsolata alatt, amikor mindketten 19–22 évesek voltak, az NSYNC frontembere ugyanis „nem akart apa lenni”. Spears saját szavaival élete „leggyötrőbb vívódásán” ment keresztül. Története, úgy tűnik, nem igazolja, „az én testem, az én döntésem” szlogent. Vagyis, visszajutunk oda, hogy a pro choice törvények kiharcolása sem tesz lehetővé valódi választást, ha a másik út – a baba megtartásának lehetősége – le van zárva. Az amerikai Charlotte Lozier Intézet friss felmérése szerint a nők 70 százaléka tapasztal valamilyen nyomásgyakorlást, amikor azt mérlegeli, mit tegyen a nem várt terhességével kapcsolatban.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó címmel. Benne európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A kiadvány 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

A fájdalom hangjai

Az abortuszaktivizmus egyik legnagyobb támogatója a zene- és szórakoztatóipar. Mint Britney esete is mutatja azonban, a reflektorfényben vállalt szerep sokszor egészen más, mint ami egy előadóban belül zajlik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!