hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit tanulhat Magyarország az izraeli terrorhullámból?
Mit tanulhat Magyarország az izraeli terrorhullámból?

Forrás: Wikipédia / Zrínyi Miklós

2023. 10. 26.
Október 23-a újra felidézte bennünk, hogy Magyarország mennyit küzdött a szabadságért, és a jelek szerint ez a küzdelem nem fog egyhamar véget érni.

Ez egy véleménycikk.

A magyar nemzeti ünnepeknek van egy íve az év során, van nemzeti ünnepünk tavasszal, amikor az 1848-as forradalomról és szabadságharcról emlékezünk meg, van nemzeti ünnepünk nyáron, amikor az életmentő államalapítást ünnepeljük, ahol a magyarság a kereszténység útjára lépett, ami nélkül megszűnt volna létezni. Ősszel pedig, októberben, két ünnep is emlékeztet minket a hősökre, akik nélkül nem lennénk azok, aki vagyunk, az aradi vértanúké október 6-án, és október 23-án azoké a hősöké, akik a kommunizmus igáját akarták ledobni magukról, de újra elsöpörte őket a túlerő.

Mindeközben, ahogy néma csöndben megemlékezem ezekről a hős honfitársaimról, felmerül bennem a kérdés, hogy vajon miért nem emlékezünk meg ugyanígy Zrínyi Miklósról, Dobó Istvánról és az egri hősökről, Hunyadi Jánosról és Dugovics Tituszról, a nándorfehérvári ütközetről, de legalábbis a 150 éves oszmán-török uralom végét fémjelző karlócai békéről.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!